Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 28 de març del 2011

Butlletí climàtic del mes de febrer

La falta de pluges del mes de febrer ha afectat greument a alguns conreus de l'interior.


"Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el mes de febrer ha estat termomètricament càlid a gran part de Catalunya, especialment a gran part del Pirineu i del Prepirineu. A la Costa Brava i punts de la depressió Central ha estat normal, en aquest últim cas, probablement per la presència de la boira. Pluviomètricament, el mes ha estat sec a gran part del territori, i fins i tot molt sec a una àmplia zona que abraça el terç nord del país i al litoral i prelitoral de la demarcació de Tarragona. En canvi, a la Val d'Aran i a les parts més elevades del Pallars Sobirà el mes s'ha de qualificar com a plujós. El mes de febrer ha estat marcat per l'episodi de vent fort que va afectar el Principat els dies 21 i 22, i que sobretot va afectar les Terres de l'Ebre, Costa Daurada, Alt Empordà i zones més elevades del Pirineu, Prepirineu i Montseny."

A Palamós, durant el passat mes de febrer tant sols van caure 5,8mm, amb la qual cosa es pot considerar que va ploure només un 12% del que marca la mitjana situada en 48,8mm. Pel que fa a la resta de la comarca, el panorama és molt similar, no obstant, alguns punts situats al nord han rebut una mica més de precipitació i cap a Platja d'Aro la precipitació ha estat gairebé testimonial.

En referència a la temperatura mitjana a Palamós, aquesta ha sigut de 7,6cº, això representa que ha sigut -1cº inferior a la mitjana. A la resta del Baix Empordà la situació ha estat similar, amb l'excepció d'alguns punts de la meitat nord, on la temperatura encara ha sigut més baixa.

Per veure l'informe complet de tot Catalunya accediu al següent enllaç:

http://www20.gencat.cat/docs/meteocat/Continguts/Climatologia/Butlletins%20i%20resums%20climatics/Butlletins%20mensuals/2011/pdf/Butlleti_febrer_2011.pdf