Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 7 de març del 2011

Mar calma tot esperant el temporal


Mapa d'onatge previst per les sis del matí d'aquest dimarts.


La calma que ha presentat el mar al llarg de la jornada, no sembla pas indicar la important alteració que patirà al llarg de les properes hores. Res més lluny de la realitat, ja que els mapes continuen pronosticant que al llarg de la matinada anirà entrant mar de fons de llevant, fins arribar a forta maror generalitzada i maregassa mar endins (ones superiors als 2,5m)., així doncs, tal com diu la cançó "no et fiis mai de la calma".

Els més observadors, hauran pogut comprobar com ja han aparegut els primers indicis de canvi de temps, ja que el vent ha anat rolant a est o nord-est, juntament amb l'aparició de nombrosos núvols baixos a la costa o boira alta, al llarg d'aquest vespre, la qual començava a retallar la silueta de les Gavarres i empitjorava la visibilitat.

Pel que fa a les dades del dia de Palamós, la màxima ha pujat fins a 13,4ºc i la mínima ha sigut de 5,1ºc. El cel s'ha mostrat serè, amb l'aparició d'alguns bancs de núvols baixos al vespre. El vent ha bufat amb terral nocturn i amb component est i nord-est a 5/10kmh la resta de la jornada. L'estat de la mar s'ha mostrat amb marejol mar endins i mar calma o arrissada arran de costa. La humitat s'ha mogut entre el 68/88% i la pressió ha oscil.lat entre els 1020/1026hpa. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós tindrem un dia ennuvolat, però sense precipitacions., no obstant, podran caure algunes roines o plugims cap al Ripollès, Garrotxa, Alberes i interior de la Selva, amb una cota de neu que rondarà els 1000m, baixant fins els 800m a partir del vespre.

La temperatura pot pujar fins a 11/14ºc a la costa, fins a 8/10ºc a l'interior i fins a 3/7ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 7/9ºc a la costa, fins a 2/5ºc a l'interior i fins a -3/1ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component est i nord-est, a 12/14 nusos fins la matinada de dimarts. Al matí tindrem vent de llevant o xaloc a 8/10 nusos. A la tarda hi haurà vent de llevant a 6/8 nusos. A la nit tindrem vent en calma o molt fluix de llevant.

L'estat de la mar s'anirà alterant fins arribar a forta maror generalitzada a partir de la matinada i primeres hores del matí, amb àrees de maregassa (ones de 2,5m o superiors). Al llarg de la jornada hi haurà la mateixa situació. Precaució amb la navegació.