Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 23 de març del 2011

Dia Meteorològic Mundial 2011


Cartell del Dia Meteorològic Mundial d'aquest any. Font:
http://www.wmo.int/worldmetday/index_es.html

Cada 23 de març, l'Organització Meteorològica Mundial, els seus 189 Membres i la comunitat meteorològica internacional celebren el Dia Meteorològic Mundial amb l'elecció d'un tema escaient. Avui es commemora l'entrada en vigor, el 1950, del Conveni pel qual es va establir l'Organització. Posteriorment, el 1951, l'OMM va ser designada organisme especialitzat del sistema de les Nacions Unides.

El tema d'enguany és "El clima i tu ".

L'Organització Meteorològica Mundial (OMM), coneguda amb les sigles WMO (de l'anglès World Meteorological Organization) és una organització intergovernamental depenent de l'ONU, nascuda l'any 1950 i que en l'actualitat compta amb un total de 189 territoris i estats membre.

L'OMM és hereva de l'antiga Organització Meteorològica Internacional (International Meteorological Organization - IMO), fundada a Viena (Àustria) l'any 1873. El Servei Meteorològic de Catalunya, SMC (creat l'any 1921) havia pertangut a l'IMO. Tanmateix, el caràcter intergovernamental de l'OMM fa que només hi pugui pertànyer l'Instituto Nacional de Meteorología i que el SMC en quedi exclòs.

L'OMM té la seva seu central a la ciutat de Ginebra (Suïssa). En el darrer 14è congrés celebrat a Ginebra el maig de 2003, van ser escollits com a secretari general i president el francès Michel Jarraud i el rus Alexander Bedritsky, respectivament.



Bandera de la OMM.

Els objectius de l'organització són:

Facilitar la cooperació mundial amb l'establiment de xarxes d'estacions per fer observacions meteorològiques així com observacions geofísiques, hidrològiques i altres relacionades amb la meteorologia.

Promoure l'establiment i manteniment de sistemes per a l'intercanvi ràpid d'informació meteorològica.

Promoure l'estandardització d'observacions meteorològiques i assegurar la publicació uniforme d'observacions i estadístiques.

Promoure les aplicacions de la meteorologia en l'aviació, navegació per mar, l'agricultura i altres activitats humanes.

Promoure activitats i la cooperació entre serveis meteorològics i hidrològics.

Fomentar la recerca i la formació en el camp de la meteorologia.

Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada