Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 3 de març del 2011

Es confirma que demà pot ploure


Mapa de precipitació prevista per demà a la tarda.


Els darrers mapes del temps semblen confirmar el que ahir ja vaig avançar, que la pluja no hi enten de dates i que ens pot fer la guitza el dia de les botigues.
Després de les roines i plugims que han anat caient durant la passada nit/matinada, a mig matí han desaparegut del tot i no han complicat la rua infantil. En total hem recollit 4,8mm, amb un ambient fred típic d'aquestes dates, degut a l'embossament d'aire fred que tenim al damunt.

Al Baix Empordà avui trobem els següents registres de precipitació: Castell d'Aro 3,5mm, Monells 2,7mm o La Bisbal amb 2mm.
Cal destacar que les precipitacions han caigut amb forma de neu per sobre dels 500m, a la zona del Montseny-Guilleries i han enfarinat algunes poblacions com per exemple St. Hilari Sacalm (La Selva) o Planoles (Ripollès)., res excepcional per uns indrets on cada hivern hi cau alguna nevada.

Pel que fa a altres dades del dia a Palamós., la temperatura màxima ha pujat fins a 8,2cº i la mínima ha sigut de 4,6ºc. L'estat del cel s'ha mantingut cobert al llarg de tot el dia. El vent ha bufat amb component nord a uns 10km/h de mitjana, ratxa màxima 24km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut amb forta maror mar endins (ones de 1,5m segons la boia) i marejol arran de costa. La humitat relativa ha oscil.lat entre el 63/91% i la pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 1020/1022hpa. Dades de meteoclimatic .com i meteocat.com


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós s'espera un dia amb el cel cobert. Pot començar a caure pluja feble, però persistent, a partir de la pròxima matinada i sembla que es podria mantenir al llarg de tot el dia, amb algunes pauses sobretot a migdia., a partir de la tarda la pluja podria ser una mica més intensa., al final del dia es podran haver acumulat uns 10/15mm. Aquestes pluges podran afectar a qualsevol indret de la demarcació i en especial a tot l'Empordà. La cota de neu anirà pujant des dels 500/600m de primeres hores del matí als 800/1000m a últimes hores del dia.

La temperatura màxima pot arribar a 8/10ºc a la costa, a 6/9ºc a l'interior i a -3/5ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 5/8ºc a la costa, fins a 2/4ºc a l'interior i fins a -10/-4ºc al Pirineu, amb més fred als cims que a les valls.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component nord i est, a 8/12 nusos fins la matinada de divendres. Al matí tindrem vent de gregal o llevant a 12/16 nusos. A la tarda hi haurà vent de llevant a 6/10nusos. A la nit tindrem gregal a 12/16 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, amb mar de fons de gregal o llevant, fins la matinada de divendres. La resta de jornada s'espera la mateixa situació.