Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 22 de juliol del 2013

Cap de setmana tranquil i molt xafogós

Banyistes a cala Margarida intentant mitigar la forta xafogor. Imatge d'ahir diumenge.


Aquest cap de setmana que hem deixat enrera, ha tornat a venir caracteritzat per un temps molt plàcid i una forta xafogor que s'intentava mitigar gràcies als banys de mar o a través de l'aire condicionat.
En un altre ordre de coses, tal com us avançava en un anterior article, hem de tenir present que els propers dies la calor anirà incrementant-se encara més, amb un temps assolellat i típic de la plena canícula.

Entrant en detalls, ahir diumenge 21 de juliol, ens vàrem llevar amb alguns núvols baixos que mig amagaren el sol, però amb el pas de les hores van desaparèixar com ànima que fuig del diable, tot deixant pas a un domini del sol fins al vespre.
A partir de llavors ens arribaren alguns intervals de núvols alts (Ci i As). També cal destacar el pas d'algun altocúmul al llarg del matí i la presència de molta calitja.

Pel que fa a les temperatures, s'ha de mencionar que a Palamós hi va haver una forta xafogor al llarg de tot el dia, ja que la humitat rondà el 80/93%. Aquest fet provocà que el nostre cos notés uns 35/37ºC durant bona part de la jornada.
Cap a l'interior de la comarca les màximes rondaren els 31ºC.

Màximes enregistrades ahir diumenge 21 de juliol al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 31,5ºC (16,1ºC)., la Bisbal d'Empordà 30,8ºC (16,7ºC)., la Tallada d'Empordà 29,0ºC (17,0ºC)., Torroella de Montgrí 28,0ºC (17,6ºC)., Castell d'Aro 28,0ºC (17,6ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 21 de juliol del 2013 a Palamós., temperatura màxima 26,4ºC, mínima 19,8ºC. Vent amb predomini del component ESE a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 19km/h ESE. Estat de la mar amb mar plana o arrissada. Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 80%. (Dades de meteoclimatic.com)


Recull d'imatges de la jornada estiuenca d'ahir diumenge


Núvols baixos abundants de bon matí.


Núvols baixos matinals i mar plana o arrissada.


Tarda assolellada d'estiu, mar arrissada i alguns Cirrus.


La cala Rovira de Platja d'Aro plena de gom a gom ahir al migdia, amb calitja al fons. Font: càmeres de TV3.


Camp segat a Sant Feliu de Boada (Palau-sator) el dissabte a la tarda, amb cel cobert i alguna gota esporàdica amb tempesta seca.


En referència al passat dissabte 20 de juliol, el dia es va dividir en dues meitats. Durant el matí hi hagué un domini del sol, però a la tarda el cel quedà cobert per encluses i, fins i tot, es va veure alguna gota anecdòtica.
Tots aquests núvols de tarda deixaren una tempesta seca cap a l'interior de la comarca, on es va veure algun llampec i escoltar algun tro, i només caigué alguna gota esporàdica, a diferència de la gran pedregada del dia abans en molts sectors del nord del Baix Empordà.

Malgrat aquests núvols de tarda, el fet que la humitat ambiental rondés el 81/95% a Palamós, la forta xafogor no va desaparèixer de la nostre vila. Així mateix, les màximes fregaren els 30ºC a l'interior del Baix Empordà i la mínima de Palamós va ser tropical amb 20,1ºC.

Màximes enregistrades el passat dissabte 20 de juliol al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 29,4ºC (15,7ºC)., la Bisbal d'Empordà 29,0ºC (16,1ºC)., Castell d'Aro 27,7ºC (17,3ºC)., la Tallada d'Empordà 27,4ºC (16,3ºC)., Torroella de Montgrí 26,6ºC (17,3ºC).

Altres dades meteorològiques del passat dissabte 20 de juliol del 2013 a Palamós., temperatura màxima 25,2ºC, mínima 20,1ºC. Estat del cel asserenat fins a mitja tarda, llavors cel cobert 6/8 per enclusa i caiguda de quatre gotes anecdòtiques. Vent amb predomini del component E i NE, a 5/10km/h de mitjana i moments de calma. Ratxa màxima de vent 23km/h NE. Estat de la mar amb mar plana o arrissada. Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 81%. (Dades de meteoclimatic.com)


Dues fotos més del dissabte a la tarda des de l'Empordanet


Camp segat a Sant Feliu de Boada amb Palau-sator al fons.

Camp segat i cel cobert des de Sant Feliu de Boada (Palau-sator).