Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 29 de juliol del 2013

Un bòlid creua Puerto Rico


El bòlid de Puerto Rico va ser captat per diverses càmeres.


El passat 21 de juliol, cap a les dues de la matinada, l'illa caribenya de Puerto Rico va entrar a la llista d'indrets on els darrers mesos han vist passar per sobre seu algun bòlid.

Diversos testimonis van poder veure una gran bola de foc que il·luminava la nit, segons informà la Societat d'Astronomia del Carib (SAC).
L'entitat educativa va explicar que l'albirament de diversos meteors en les darreres nits, és degut al fet que la Terra està entrant dins l'àrea de l'espai per on van passar alguns cometes.
Les restes deixades per aquests cometes, quan entren a la nostra atmosfera a grans velocitats s'il·luminen de forma espectacular.

Segons Eddie Irizarry, president de la SAC, l'anàlisi de les imatges captades des de San Juan i Mayaguez, ens diu que el brillant meteor pertany a les "Delta Acuàrides ", una pluja d'estrelles que tot i no ser intensa, està produint alguns meteors visibles mirant cap al sud a partir de la mitjanit.

La SAC va indicar que en les pròximes nits es poden veure més meteors de les "Delta Acuàrides" i ha afegit que, com és habitual, el nostre planeta s'està acostant als residus deixats pel cometa Swift-Tuttle, la qual cosa ocasiona la famosa pluja de meteors coneguda com les Perseides o Llàgrimes de Sant Llorenç. L'entitat astronòmica va anticipar que prop dels dies 11, 12 i 13 d'agost es podran veure una gran quantitat de meteors.