Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 11 de maig del 2016

Èxode futur des d'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica per culpa de l'escalfament global

Les tempestes de sorra i l'arriba de pols del Sàhara podrien ser més freqüents degut al canvi climàtic.


Més de 500 milions de persones viuen a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica, una regió que és molt càlida a l'estiu i on el canvi climàtic ja és evident. La quantitat de dies extremadament càlids s'ha duplicat des del 1970. En el futur, el clima de grans zones de l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica podria canviar de tal manera que posi en perill la pròpia existència dels seus habitants, tal com adverteix Jos Lelieveld, de l'Institut Max Planck de Química a Alemanya.

Lelieveld i altres científics han investigat com es desenvoluparan les temperatures a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica al llarg del segle XXI. El resultat és profundament alarmant: encara que la temperatura de la Terra només s'incrementés 2 graus de mitjana, respecte a la temperatura mitjana poc abans de la Revolució Industrial, la temperatura d'estiu en aquestes regions s'incrementarà en més del doble.
Cap a mitjans del segle XXI, durant els períodes més càlids, les temperatures no baixaran dels 30 graus centígrads de nit, i durant el dia podrien ascendir fins als 46ºC.
A finals de segle, les temperatures al migdia en dies càlids podrien fins i tot arribar als 50 graus centígrads.

Un altre descobriment que ha fet l'equip de Lelieveld és que les onades de calor es podrien produir deu vegades més sovint que el que ho fan avui dia. A més, la seva durada a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica es perllongarà dramàticament.

Per més informació: http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10584-016-1665-6