Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 3 d’abril del 2010

Balanç del mes de març


Nevada del 8 de març sobre les barques de la platja. Font : Maríntim

El passat mes de març s'ha caracteritzat per l'abundant precipitació en forma de pluja i neu, i per les temperatures més fredes el normal, sobretot després de l'onada d'are fred que ens arribà el dia 8.
A Palamós, vam recollir 130'5 mm. en tot el mes, això representa el doble de precipitació del que marca la mitjana climàtica.
Pel que fà a la temperatura mitjana, els 9 cº que hem tingut, representen 1'5 cº per sota de la mitjana climàtica.

Aquestes dades, es poden extrapolar a tota la nostra zona ja que segons el Servei Meteorològic de Catalunya, adscrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge, qualifica el mes de març de 2010 de fred a tot Catalunya.
Pel que fa a les precipitacions, ha estat un mes plujós o molt plujós a bona part de les comarques, excepte al terç sud i al Pirineu més Occidental, on el març ha resultat normal o sec.
El mes de març ha estat fred a gran part del territori, amb anomalies negatives (diferències de la temperatura mitjana mensual de març respecte a la mitjana climàtica mensual del mes de març pel període de referència 1961-1990) que han estat per sota dels -1,5ºC a molts indrets, assolint-se anomalies inferiors als -2,0 cº al nord-est. De fet, aquest març ha estat un dels més freds de les últimes tres dècades. Aquest fet s'explica per les baixes temperatures que es van enregistrar a Catalunya les tres primeres setmanes del mes; sobretot durant l'episodi de fred posterior a la profunda depressió mediterrània que va afectar Catalunya durant els dies 7 i 8, la qual va provocar nevades a gairebé tot el territori, amb gruixos molt importants a punts de la
meitat nord, tant del litoral com de l'interior.

Per més informació fer click aquí.

Dades actuals:

15,1 cº
84 % hr.
1013 hpa.
mínima 9,8 cº
4/8 Ci St,Sc.
SW 17 km/h
de marejol a maror, mar de fons de SW