Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 12 d’abril del 2010

Jornada passada per aigua


Imatge del radar.

Avui a Palamós, hem tingut una jornada de pluges débils però continuades, amb una notable devallada dels termòmetres, degut a l'entrada d'aire fred, que tal i com era prevista ha arribat amb puntualitat.
Aquest aire fred en alçada, ha anat trobant-se amb unes condicions de vents i humitat en diferentes capes de la troposfera, que han facilitat el creixement de la nuvolusitat just a sobre nostre.
Aquesta vegada les pluges no ens han vingut pel pas de cap front o de perturbació, procedent de zones llunyanes, sinó que curiosament, s'han format just a sobre de Catalunya.

Si en la jornada anterior, les temperatures màximes a la nostra comarca van rondar els 20 cº, avui aquestes han patit una devallada d'entre 8 i 10 cº., quedant-se en molts casos, per sota dels 13 cº, com els 12,1 cº de Castell d'Aro o els 11,6 cº de la Bisbal.
Sense anar més lluny, ahir a Palamós vàrem tenir una màxima de 20,4 cº i avui ens hem quedat amb 13,0 cº, és a dir, 7,4 cº més baixa.
Els vents s'han mantingut durant tot el dia amb component nord i est, sense gaire intensitat, enregistrant-se una ràfega màxima de 24 km/h de gregal.


Com a precipitacions més destacades d'avui al Baix Empordà trobem:

Torroella de Montgrí 10,7 mm.
Palamós 10 mm.
Castell d'Aro 9,6 mm.
Monells 9,2 mm.
La Bisbal 8,3 cº
La Tallada 8,0 cº

Dades de Meteocat.com i del meu pluviòmetre.

Per les properes hores, continuarà el temps variable, amb algunes clarianes a partir de demà i mantenint-se la possibilitat d'algún ruixat o tempesta a l'interior de la provincia.
Ara bé, el rei de la variabilitat serà el vent, ja que per les properes hores patirà grans canvis, tant en la direcció com en la intensitat, passant de gregal moderat demà al matí, a garbí entre fluix i moderat demà a la tarda, és a dir, en qüestió de poques hores el vent farà un gir de 180 cº.
Aquest temps boig i canviant ens podrà acompanyar al llarg de la setmana.

Dades actuals:

10,2 cº
86 % hr.
1010 hpa.
mínima 9,7 cº
màxima 13,0 cº
pluja 10 mm.
N 5 km/h
cel cobert
marejol