Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 2 d’abril del 2010

Previsió pels propers dies


Nuvolades sobre Palamós, aquest passat dimecres. Font : Meteocat.com.

Les darreres jornades s'han caracteritzat pel temps variable, amb nombrosos exemples del que representa la primavera a les nostres latituds.
El passat dimecres al matí, vam tenir un tast d'aquesta situació, amb el creixement de nuvolades a sobre Palamós, en forma de congestus i inclús cumulunimbus, que s'anaven alimentant del vent de xaloc, que va bufar durant unes hores, juntament amb l'aire més fred en alçada, que acompanyava el front desgastat que ens creuà el dimarts.
Sens dubte es tractà d'un fenòmen molt local, ja que a Palamós van caure 25 mm. i en canvi, localitats properes amb prou feines passaven dels 4 0 5 mm. A més a més, aquesta pluja va anar acompanyada d'algún llamp i amb algún grà de calamarsa.
Aquest temps insegur, es va tornar a repetir ahir, amb l'aparició de nuvolades de tarda que deixaren en aquesta ocasió, només 0,6 mm., però que tornaren a fer la guitza als visitants i a la gent local que espera el bon temps.

Tot seguit mirarem de fer una previsió per les properes jornades, les quals sembla que volen continuar amb la mateixa tònica de temps variable.

Per avui Divendres Sant, tindrem un dia on apareixeran alguns núvols alts i mitjos, amb predomini del sol.
A la zona del Montseny, no es descarta que pugui caure algún ruixat.
Degut a l'acostament d'un altre sistema frontal, el vent predominant serà de garbí, el qual podrà bufar entre 15/20 nusos durant tot el dia, aixecant maror i mantenint el temps fresc i desagradable arràn de mar.
La temperatura màxima rondarà els 14/16 cº a la costa, superior a l'interior.

Per demà dissabte, poc sol veurem, si de cas amb una mica de sort podrem gaudir d'alguna clariana, ja que la nuvolusitat en tots nivells podrà ser molt abundant, això si, sembla que a la costa ens deslliurarem de la pluja. Les majors probabilitats de precipitacions, les trobarem a la zona pirinenca, amb una cota de neu d'uns 1600 m. en un principi, baixant ràpidament de cota a partir de la nit/matinada de dissabte a diumenge, fins situar-se en els 1200/1300m. amb gruixos no gaire destacats.
El vent podrà bufar de garbí a uns 10 nusos, durant les hores centrals del dia. A partir del vespre/nit, entraria la tramuntana a uns 5/10 nusos, la qual es podria reforçar durant la matinada de dissabte a diumenge, fins a uns 15/20 nusos, superior al nord del Cap de Begur.
Al mar trobarem marejol o maror, al llarg de tot el dia, amb mar de fons de SW, a la matinada de diumenge podriem tenir maror a la nostra zona, superior al nord del Cap de Begur, amb ones de direcció N, per tant, podria haver-hi mar creuda.
La temperatura màxima podrà arribar als 15/17 cº a la costa i acostar-se als 20 cº a l'interior de la provincia.
La mínima estaria entre els 9/11 c ºa la costa i els 4/6 c ºa l'interior.

Per Diumenge de Pasqua, s'ha d'esperar un dia ennuvolat, amb possibilitats de pluja durant qualsevol moment de la jornada, en especial durant la tarda, on podrien caure alguns ruixats en forma de tempesta i inclús amb calamarsa, en el sector comprés entre el sud del Ripollés, La Selva i el Gironés, també podràn arribar una mica més desgastats fins a la costa. La cota de neu rondarà els 1200 m., esporàdicament per sota.
El vent serà de tramuntana, la qual podrà bufar entre 15/20 nusos a tot el nostre sector, sobretot al matí., durant la tarda serà de direcció variable i inclús encalmar momentàniament, per tornar a reforçar-se de cares a la nit de diumenge a dilluns.
Al mar hi trobarem maror, superior al nord del Cap de Begur, on podrà haver-hi forta maror, amb mar de fons de nord.
La màxima serà més fresca que en dies anteriors., a la costa serà d'uns 14/15 cº i a l'interior d'uns 12/14 cº.
La mínima serà d'uns 10/12 cº a la costa i d'uns 4/6 cº a l'interior.

Per Dilluns de Pasqua, l'anticicló es voldrà recordar de nosaltres i el dia serà assolellat, amb algún núvol d'evolució diürna a la tarda.
El vent serà de direcció variable, amb predomini del garbí a les hores centrals del dia, a uns 5/10 nusos.
Al mar es mantindrà una mica de mar de fons del nord.
La temperatures es mantindrien sense canvis destacables, potser una mica més altes que el dia anterior, degut a la major insolació.

Com sempre recordar que aquesta previsió és a títol orientatiu, es recomana seguir les actualitzacions pels mitjans oficials.