Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 13 d’abril del 2010

La Graciosa


Port de la Caleta del Sebo (La Graciosa), al fons es veu el volcà Montaña del Mojón.

Durant la meva darrera visita a les Illes Canàries, vaig poder acostar-me fins a la petita illa de La Graciosa.
Aquesta petita illa es va formar a partir de les múltiples erupcions d'un estratovolcà, que sorgí del fons de l'Atlàntic. Situada al nord de Lanzarote i separada per un braç de mar anomenat "El Rio", forma part integrant de l'arxipèlag "Chinijo", aquest mot en el parlar dels habitants d'aquell indret vol dir "petit".
L'illa de La Graciosa amb 29 km2 d'extensió, forma part, juntament amb els illots de Alegranza, Montaña Clara, Roque del Oeste i Roque del Este, del parc Natural del Archipiélago Chinijo i de la reserva marina més gran d'Europa, amb 700 km2.
Al següent article podreu fer-vos una idea de la importància d'aquest parc natural.


Vista de la costa de l'illa La Graciosa en primer plà, al fons observeu els illots de Montaña Clara i Alegranza al fons de tot.

Per arribar-hi cal agafar un vaixell que surt de la població d'Orzola. L'illa també disposa d'heliport.

Si hi anem fora de la temporada alta, l'indret ens recompensa amb un seguit de paisatges i platges verges a on sembla que el temps s'hagi aturat, aquest factor es veu afavorit per la gran harmonia que representen les seves construccions de poca alçada, pintades de blanc.
Les localitats de Caleta del Sebo, amb només 650 habitants, lloc d'arribada a l'illa, juntament amb Casas de Pedro Barba, són els dos únics nuclis poblacionals.
Arribar a la Caleta del Sebo, amb els seus carrers de formes quadriculades sense asfaltar, coberts de sorra i amb una mancança quasi absoluta de trànsit rodat, és com retrocedir en el temps, fins arribar a aquells anys, on la mainada es podia deixar sola al carrer jugant a pilota. Imatges com aquesta encara existeixen en llocs privilegiats com aquest, on l'esdevenir dels dies està contraindicat amb qualsevol cosa semblant a l'estrés, les presses o els horaris.


Un carrer de la Caleta del Sebo.

Els habitants d'aquest indret paradisíac, viuen del turisme i de la pesca, turisme que fins ara sembla mostrar-se respectuós i interessat en gaudir de la natura salvatge de l'illa i dels seus fons submarins., esperem que tot es mantingui tal com està per les properes generacions.

L'illa degut a les seves escasses dimensions, es pot recòrrer a peu o en bicicleta, aquest fet permet admirar platges gairebé desertes de sorra daurada, com la de La Francesa, La Playa de las Conchas o la Playa Cocina.


Playa de la Francesa

També es pot pujar fent un passejada, a algún dels seus volcans com la Montaña Amarilla o Las Agujas, que amb 266 m.s.n.m.és el punt més alt de l'illa.
L'interior de l'illa està ocupat per una zona planera sorrenca anomenada "Jable", amb alguns promontoris d'origen volcànic. Recòrrer aquest indret sense rastre de construccions humanes i només amb la remor del vent com a teló de fons, és una experiència única.



L'interior de l'illa sense rastre d'edificacions.

Al passi de fotos següent, podreu veure més imatges d'aquests meravellosos indrets: