Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 5 d’abril del 2010

Fotos i pluja d'ahir


Imatge del radar d'ahir a la tarda.

Tal i com era previst, ahir ens va creuar un front que ens va portar una primera tongada de ruixats durant les primeres hores del matí, amb un total de 4,5 mm. recollits a Palamós.
Després del pas ràpid del sistema frontal, va haver-hi l'obertura de clarianes i un gir dels vents novament a component SSW.
Les fotos que podeu veure a continuació, són fetes a primera hora de la tarda i denoten certa inestabilitat ,tal com mostra el creixement de cúmuls abundants.

En unes hores, aquests núvols van evolucionar a cumulunimbus, degut a l'aire fred que va entrar al darrera del front, els vents creuats i a l'humitat existent.
En especial, va ser la zona del Gironés, La Selva i nord del Baix Empordà, on descarregaren tempestes i ruixats de forta intensitat, acompanyats de calamarsa o pedra, com per exemple, a Susqueda o a Sant Hilari Sacalm on caigueren uns 20 mm., 12 mm. a Salt o 8 mm. a Verges (dades de Meteoclimatic).
A mesura que s'acostaven aquestes tempestes, anaven perdent intensitat, deixant només 2 mm. a Palamós, en forma de ruixat, així doncs, al llarg del dia d'ahir es recolliren 6,5 mm.

Recull d'imatges d'ahir a primera hora de la tarda

Cúmulus creixent a sobre la Badia:



Cúmulus mediocris en transició a cúmulus congestus:



Núvols en dos nivells ben diferenciats, en primer plà es veuen cúmulus humilis i fractocúmulus(núvols baixos), al fons es veuen cirrus espissatus i vertebratus (núvols alts):



Cúmulus sobre la Badia i sobre les Gavarres, fent ombres a les muntanyes: