Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 24 d’abril del 2010

Resum i previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst per aquest dissabte. Observeu com tindren una situació poc definida, sense isòbares destacades, situació típica de pantà baromètric.

La situació meteorològica de les darreres jornades, ha tingut com a protagonista l'abundant nuvolusitat de tipus alt i mig enterenyinant el cel.
No hem tingut precipitacions, exceptuant aquest passat divendres, on durant la nit i la major part de la jornada, ens va afectar la part més dèbil d'una baixa mediterrània, la qual va deixar la major part de les precipitacions a l'Arxipèlag Balear. Així i tot, a Palamós vam tenir pluges intermitents durant tot el dia, amb un total de 4'5 mm. acumulats al final de la jornada.
A part de l'abundant nuvolusitat dels darrers dies, l'estat del cel venia acompanyat de molt pol.len i molta pols en suspensió, provinent del desert del Sàhara, empesa pels vents del sud en vàries capes de la troposfera, juntament amb alguns bancs de boira a sobre el mar.
A nivell de mar, els vents s'han mantingut febles a excepció del passat dimecres, on el llebeig va bufar moderat aixecant maror. La resta de jornades hem tingut mar plana o arrissada.
Les temperatures han estat molt agradables, amb màximes que rondaven els 17/18 cº i unes mínimes força elevades, situant-se entre els 10/11 cº.
Tot seguit trobareu la previsió per els propers dies.

Per avui dissabte, la situació de pantà baromètric que tindrem, podrà afavorir l'ascens de les masses d'aire, juntament amb l'humitat que hi haurà en varis nivells de la troposfera, tindrem una tarda amb aparició de ruixats i tempestes a tot l'interior i en especial en zones de muntanya. Algunes tempestes podran ser fortes i acompanyades de calamarsa o pedra.
A Palamós, no hem de descartar que pugui caure algún ruixat a la tarda., no cal dir que amb aquesta situació, la nuvolusitat es presentarà variable al llarg de tot el dia.

El vent en superfície, serà fluix i de direcció variable al llarg del matí, imposant-se el garbí a partir de la tarda, a uns 6/8 nusos, arribant als 10/12 nusos al nord del Cap de Begur.
Al mar tindrem marejol, amb mar de fons de gregal.

La temperatura màxima estarà en uns 17/19 cº a la costa i entre els 21/24 cº a l'interior.

Per demà diumenge, s'ha d'esperar un dia altre vegada amb possibilitats de ruixats i tempestes a les zones interiors i de muntanya de tota la provincia, deixant al marge les zones costaneres o amb l'arribada d'alguna pluja molt desgastada.
Al matí tindrem predomini del sol, augmentant ràpidament els intervals nuvolusos a partir de la tarda, quedant el cel cobert a l'interior.
Durant alguns moments del dia, sobretot al matí i primeres hores de la tarda, la irrupció d'una massa d'are càlid en nivells mitjos de la troposfera, podria fer aparèixer alguna boira marítima, degut a la condensació produïda per l'aire més fresc de sobre el mar.

El vent en superfície es mantindrà fluix durant el dia, on serà de component sud. A partir de la nit entraria tramuntana moderada al nord del Cap de Begur.
L'estat de la mar es mantindrà entre mar plana o arrissada durant tot el dia.

Les temperatures màximes costaneres rondaràn els 19/21 cº i a l'interior els 23/25 cº.
Les mínimes es mouràn entre els 11/13 cº a la costa i els 7/10 cº a l'interior.