Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 17 d’abril del 2010

Previsió pel cap de setmana


Model WAM d'onatge previst per demà, on es veu com al Mediterrani Occidental hi impera la tranquil.litat

Després de la jornada plujosa del passat dilluns, la setmana ha vingut marcada per l'abundant nuvolusitat i algunes febles precipitacions, que han anat caient de manera esporàdica, sense ni tant sols mullar el terra.
El sol però, també ha fet acte de presència, sobretot durant el dimarts al matí, la resta de dies ha anat apareixent a estones, però sense acabar d'imposar-se.
Els vents al llarg de la setmana han estat fluixos, sobretot a partir del dimarts, amb predominància dels vents del sector sud.
Aquest passat divendres, però, hem tingut alguna ràfega moderada de vent del NE, el qual ha aixecat una xic de marejol, després de tenir una setmana amb la mar en calma o arrissada.
Les temperatures, degut a l'abundant nuvolusitat, s'han mantingut entre els 14/16 cº siguent les mínimes un xic fredes, ja que durant la majoria dels dies, han estat rondant els 4/6 cº positius.

Aquesta mena de temps, on no s'acaba d'imposar ni el sol ni la pluja, ens voldrà continuar acompanyant le properes jornades, prolongant aquesta mena de "terra de ningú", en la que ens trobem.
Així doncs, entre l'anticicló de l'est d'Europa i les baixes pressions de l'oest de la Península, nosaltres ens veurem influenciats pels vents fluixos i humits de component marítima, amb una mica d'aire fred en alçada, que mantindrà certa inestabilitat, sobretot en zones de muntanya.

Avui dissabte, s'ha de preveure un dia amb predomini del sol, però també amb l'aparició d'intervals de núvols alts i mitjos, que esfarien més presents a la tarda.
No s'esperen precipitacions, si de cas, a la tarda podria algún ruixat poc important al Ripollés i zones properes.

El vent bufarà fluix de component sud i est, al llarg de tot el dia i inclús podrà haver-hi calma al vespre.
Al mar, com a molt trobarem mar arrissada o marejol sobretot al nord del Cap de Begur.

La temperatura màxima rondarà els 18/20cº a la costa i els 21/23cº a l'interior.

Per diumenge, hem d'esperar un dia molt semblant al de dissabte, amb predomini del sol, però al llarg del dia continuaràn apareixent alguns núvols alts i mitjos, poc importants.
No s'esperen precipitacions, exceptuant algún ruixat poc important a la Cerdanya, de cares a la tarda, amb una cota de neu d'uns 2400 m.

El vent serà de component sud al llarg de tot el dia, arribant als 5/8 nusos al matí i als 10/12 nusos a la tarda.
Al mar tindrem mar arrissada al matí i marejol a la tarda.

La temperatura màxima s'acostarà als 17/19cº a la costa i als 20/22cº a l'interior.


El dilluns començarem setmana amb un nou augment de l'inestabilitat i una lleugera baixada de temperatures, acompanyada per alguns ruixats o pluges febles, més probables a l'interior i en zones de muntanya.
Sembla que el temps variable típic de la primavera, ens continuarà acompanyant la resta de dies.