Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 21 d’agost del 2011

Denuncien la caça del protegit falcó mostatxut


El falcó mort pressumptament pels caçadors. Foto: Agents Rurals


En motiu de l’inici del període de mitja veda, una patrulla d'Agents Rurals del Pla de l'Estany, que acabava de realitzar una inspecció ordinària a uns caçadors, va sentir un tret que provenia d’un camp proper. Els fets van passar el passat dia 15 d'agost, al terme municipal de Banyoles.

Quan els Agents van arribar al camp van poder observar amb els prismàtics, des d'uns 300 metres de distància, a dos individus, un dels quals es trobava assegut al costat del camp i no anava armat mentre l’altre, que portava un arma, estava dins del camp amb un gos i va recollir de terra un ocell abatut que va lliurar al company.

En aquest moment els agents es van dirigir cap als dos individus i, en arribar al lloc dels fets, aquests van negar en tot moment que haguessin abatut cap ocell. Després d'una estona de recerca, els agents van trobar amagat sota uns matolls un exemplar mort de falcó mostatxut (Falco subbuteo ).

Un cop trobat l'ocell, el caçador va admetre que l'havia abatut ell al.legant que s'havia tractat d'un error. El agents van procedir a denunciar al caçador per la mort d'una espècie protegida i a aixecar diligències penals contra els dos individus per la caça d'una espècie protegida i d'interès especial, i l'encobriment dels fets.

La caça d'espècies protegides es considera una falta greu i pot ser sancionada amb multa de 401 euros fins a 2.000 euros.

Font: http://www.ecodiari.cat/