Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 23 d’agost del 2011

Vídeos d'una mànega que es torna tornado


La mànega entrant a terra.
Font: http://www.goldensandscarolinabeach.com/events/carolina-beach-water-spout-on-8182011/



A vegades les mànegues o trombes marines que es formen al damunt del mar, arriben a entrar en terra seguint la direcció de la tempesta. Quan això succeix, la mànega acaba convertint-se en tornado, ja que canvia el seu recorregut per sobre l'aigua per un recorregut al damunt de terra.

La mànega que veureu als vídeos següents, tingué lloc a Carolina Beach, a Carolina del Nord (EUA), creant una gran expectació entre els turistes i habitants.

Encara que aquesta mànega tant sols provocà petits danys materials i algun ferit lleu, ja que el tornado tingué una intensitat EF0, amb vents que oscil.len entre els 105-137 km/h, hem de tenir present que el més perillós en aquests tipus de situacions, poden ser els objectes que surten projectats amb el vent, com és el cas dels para-sols, els quals poden provocar greus ferides degut als pals punxeguts dels seus ancoratges.

Cal destacar la gran qualitat dels vídeos que es van grabar, ja que s'observa molt clarament la succió de l'aigua de mar, la sorra de la platja i els para-sols. El succés tingué lloc el passat 18 d'agost.