Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 1 d’agost del 2011

Tornado destructiu a la ciutat de Blagoveshchensk


Tornado afectant el centre de la ciutat de Blagoveshchensk (Rússia).


Ahir a les dotze del migdia, la ciutat russa de Blagoveshchensk, situada a l'extrem oriental del país (regió del riu Amur), va patir durant uns inacabables 30 minuts, el pas d'un tornado EF2 d'uns 150 metres d'amplada, pel bell mig de la població.

El pas del tornado va provocar veritables moments de pànic entre els habitants, amb el resultat d'una persona morta i tretze ferits. El poderós tornado també va provocar nombrosos danys materials.

Al seu pas nombrosos arbres van ser arrencats de soca arrel, també va arrencar com fulls de paper, els sostres de les cases i les finestres. Diferentes torres d'alta tensió tampoc varen poder ressistir. Segons testimonis, la força del tornado només era comparable amb el temporal que afectà la ciutat a l'any 2007.






Segons el testimoni d'un caçador local que ho va poder veure en directe "El vent era tant fort que va bolcar tres camions de 40 tones i va arrencar arbres. Algunes cases van quedar completament destruïdes com si fossin de joguina., les que van tenir més sort només es van quedar sense els balcons o els aparells d'aire condicionat van sortir volant. En una fàbrica de cotxes, el pas del tornado hi va bolcar diversos automòbils"


Més vídeos del tornado creuant el centre de la ciutat: