Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 1 d’agost del 2011

A la ratlla dels 30ºc


Mapa de temperatura i vent en superfície previst per dimarts a migdia.


Les temperatures, de mica en mica, van recuperant els valors típics de l'estiu., avui ja n'hem tingut un tast amb algunes màximes que a l'interior de la demarcació ja han fregat els 30ºc., segurament, aquest dimarts es poden tornar a repetir i en alguns casos superar.
Com sol ser habitual, arran de costa la temperatura es queda molt més a ratlla, degut a la marinada que refresca l'ambient, no obstant, la xafogor també hi és més intensa. Aquest vent de component sud i oest, aquesta tarda ja s'ha fet notar de valent, després de moltes jornades d'absència.

Com a exemple d'aquests valors propers als 30 ºc trobem Salt-Barri Vell amb 29,6ºc, Girona-Devesa 29,2ºc, Medinyà 29,1ºc o La Bisbal d'Empordà 28,6ºc.

Pel que fa a les dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 24,9ºc, mínima 18,9ºc. Estat del cel amb predomini del sol i alguns intervals de núvols baixos a la tarda. Vent de garbí a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 24 km/h. Estat de la mar amb marejol generalitzat durant la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1013 hpa, mínima 1012 hpa. Humitat relativa màxima 91 %, mínima 57 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós preveiem un dia assolellat, amb algun núvol baix decoratiu. A la resta de la demarcació hi haurà predomini del sol, amb algun núvol d'evolució al Pirineu i intervals nuvolosos de tipus baix en punts costaners, al llarg de la tarda i a primeres hores.

La temperatura màxima pot rondar els 29/32ºc a l'interior, els 24/27ºc a la costa i els 24/28ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 19/21ºc a la costa, fins a 15/17ºc a l'interior i fins a 10/14ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de llebeig o garbí, a 4/8 nusos, al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí el sud-oest pot bufar a 6/10 nusos. A la tarda el llebeig o el garbí es mantindrà a 6/10 nusos. A la nit tindrem vent fluix de llebeig o calma.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i amb una mica de maror mar endins, durant tota la jornada.