Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 17 d’agost del 2011

Tragèdia a Indiana


Moment de la caiguda de les torres d'il.luminació.


El passat 13 d'agost, una forta ventada degut a l'arribada d'una tempesta, va enderrocar les bastides que sostenien els focus d'un escenari situat a la Fira Estatal d'Indiana (EUA), quan milers d'espectadors esperaven l'actuació de la banda Sugarland.

Malauradament, la caiguda d'aquesta construcció va provocar la mort de cinc persones i en va ferir, en diferent grau, a 45 més.

Segons Dan McCarthy, cap de meteorologia del Servei Meteorològic Nacional a Indiana, el vent es va canalitzar al davant de l'escenari, amb una ratxa que rondà els 96-112 km/h, segons càlculs estimatius.

Cal destacar que segons digué la Policia de l'Estat d'Indiana, el personal de la fira estava en permanent contacte amb el Servei Meteorològic Nacional. Segons els registres, es van comunicar en quatre ocasions, entre les 5:30 pm i 8 pm. A les 8 pm, el servei meteorològic va dir que s'esperava l'arribada d'una tempesta amb calamarsa i vents de 65 km/h a les 9:15 pm., davant d'aquesta situació, el personal de la fira va començar a fer plans d'evacuació.

Els assistents al concert, a les 8:45 pm, van poder escoltar un locutor que els alertava de les possibilitats que arribés una tempesta i els hi va donar instruccions sobre què fer en cas d'una evacuació. No obstant això, el locutor també va dir que els organitzadors del concert esperaven la continuació del xou, i molts aficionats es van quedar on eren.

La ràfega fatídica arribà quatre minuts més tard, amb les conseqüències abans comentades. Els testimonis van dir que la brutícia, la pols, la pluja i el vent s'ajuntaven al carrer principal del recinte firal i seguidament es va ensorrar la torre de llums de l'escenari. Les autoritats competents hauran de treure les conclusions oportunes, sobre si es va fer tot el possible per evitar la desgràcia o si era inevitable, així com les possibles responsabilitats civils que s'en derivin.

Atenció, ja que les imatges que veureu a continuació poden ferir la sensibilitat d'algunes persones.





Informació extreta de Brunt Cliff i Ken Kusmer d'Indianapolis i de Caitlin R. King de Nashville, Tennessee, reporters de "The Associated Press" i del fotògraf d'AP, Darron Cummings.