Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 21 d’agost del 2011

Es manté el temps estiuenc




Aquest cap de setmana a Palamós hem tingut unes temperatures ben normals per l'època de l'any. L'ambient estiuenc segur que haurà agradat a tothom que estigui de vacances, ben al contrari del que va passar durant el mes de juliol. Curiosament, el juliol sol ser més estable que el mes d'agost, on comencen a parèixer fenòmens tempestuosos que en ocasions arriben fins a la costa i refresquen una mica, aquesta vegada ha passat el contrari.

El passat dissabte es va arribar a una màxima de 27,6ºc i una mínima de 19,6ºc, amb la presència, a migdia, d'algun banc de boira de mar que es dissipà ràpidament. Avui diumenge s'ha arribat fins als 28,2ºc i una mínima de 19,8ºc. Com podeu comprobar, en cap cas s'ha arribat als 30ºc i la mínima s'ha situat just per sota dels 20ºc, fet que ha permés dormir una mica en condicions.

El Sol i les temperatures pròpies d'aquestes dates, ens voldran seguir acompanyant al llarg de la pròxima setmana, fet que ajudarà a tenir un bon final d'agost.

Pel que fa a altres dades d'avui diumenge., estat del cel serè. Vent de component sud-oest, a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 26 km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1019 hpa, mínima 1015 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 67 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós preveiem un dia asolellat i calorós, amb algun núvol baix passatger. A la resta de la demarcació el dia serà idèntic.

La temperatura màxima rondarà els 32/37ºc a l'interior, els 27/29ºc a la costa i els 26/32ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 19/22ºc a la costa, fins a 16/19ºc a l'interior i fins a 12/17ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component sud o restarà en calma, durant la ni/matinada de diumenge a dilluns. Al matí bufarà vent de xaloc fluix. A la tarda es preveu vent de xaloc o garbí a 4/8 nusos. A la nit tindrem vent en calma o vent molt fluix de component sud.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins, amb mar de fons de sud-est, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí tindrem mar calma o arrissada. A la tarda hi haurà marejol igual com a la nit, amb mar de fons de xaloc.