Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 5 d’agost del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa de pressió en superfície previst per dilluns a migdia. Observeu com per fi s'acosta l'anticicló de les Azores.


Aquest dissabte a Palamós preveiem un dia amb predomini del Sol, no obstant, de bon matí poden haver-hi molts núvols mitjos que tapin el cel. Durant la resta de la jornada el cel pot estar enterenyinat per núvols alts.
A la major part de la demarcació hi haurà un temps assolellat, amb alguns núvols alts que enterenyinaran el cel. Poden descarregar alguns ruixats i algunes tempestes, localment de forta intensitat cap al Pirineu. Amb el pas de les hores la pluja, de forma més desgastada, pot aparèixer en altres indrets de l'interior.

La temperatura màxima pot pujar fins a 30/32ºc a l'interior i fins a 25/28ºc a la costa i Pirineu. La mínima pot baixar fins a 19/21ºc a la costa, fins a 14/18ºc a l'interior i fins a 12/16ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest, a 6/8 nusos, al llarg de la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí pot bufar vent de garbí a 12/18 nusos. A la tarda es preveu vent de garbí a 15/20 nusos. A la nit tindrem vent fluix de garbí.

L'estat de la mar es preveu amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí s'espera marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda tindrem maror generalitzada. A la nit quedarà marejol o mar arrissada.


Aquest diumenge a Palamós, s'espera una jornada marcada per nuvolositat abundant de tipus baix i alt, amb alguna clariana esporàdica. No es descarta que s'escapi alguna roina. A la resta de la demarcació tindran un temps similar, amb alguns ruixats de tarda als indrets habituals, és a dir, al Pirineu i en altres zones de muntanya de l'interior.

La temperatura màxima es mantindrà sense canvis a la costa i baixarà a l'interior. La mínima pot ser més elevada a tots el sectors.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de component nord, al llarg de la matinada de diumenge. Al matí pot bufar vent fluix de component est. A la tarda es preveu vent de garbí a 4/8 nusos. A la nit tindrem vent en calma.

L'estat de la mar es preveu amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, durant la matinada de diumenge. Al matí s'espera mar calma o arrissada. A la tarda tindrem mar arrissada o marejol. A la nit quedarà mar calma o arrissada.