Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 21 d’agost del 2013

Dimarts amb tramuntana i Stratocumulus de bon matí

Stratocumulus vistos ahir dimarts de bon matí amb el sol il·luminant Palamós. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3 i al portal 324.cat (foto nº9).


El pas del sistema frontal del passat dilluns i les quatre gotes que deixà al seu pas, van ser l'anunci de la tramuntana insistent que bufà ahir dimarts 20 d'agost fins a primeres hores de la tarda.

El vent del nord s'encarregà de ventilar l'atmosfera, tot propiciant una excel·lent visibilitat, així com la desaparició de la xafogor. Abans, però, el dia començà amb núvols baixos abundants a sobre Palamós, els quals podem veure a les tres fotos que us poso avui.
Malgrat aquests núvols existents a primeres hores, durant la resta de la jornada el cel es presentà asserenat i amb un blau elèctric.

Ratxes màximes de vent del nord enregistrades ahir dimarts, segons Meteoclimatic i Meteocat:

Portbou 98km/h., la Vajol 79km/h., Roses 63km/h., Palamós 63km/h., Calonge-Mas Pallí 61km/h., Figueres 60km/h., Verges 58km/h., Bellcaire d'Empordà 50km/h.


Mapa de pressió en superfície d'ahir dimarts a quarts de nou del matí. S'aprecien les isòbares molt juntes.


Pel que fa a les temperatures, les màximes més elevades van arribar fins als 31/32ºC a l'interior del Baix Empordà. Com és habitual, a Palamós va tornar a haver-hi una nit tropical amb 21,8ºC de mínima, en part gràcies al vent reescalfat de tramuntana .

Màximes enregistrades ahir dimarts 20 d'agost al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 32,5ºC (21,2ºC)., la Tallada d'Empordà 30,9ºC (19,9ºC)., Monells 30,8ºC (19,2ºC)., la Bisbal d'Empordà 30,5ºC (18,7ºC)., Torroella de Montgrí 29,0ºC (19,5ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 20 d'agost del 2013 a Palamós., temperatura màxima 28,7ºC, mínima 21,8ºC. Vent de component NNO fins a primeres hores del dia, a 20km/h de mitjana., vent de component NE al matí i fins a primeres hores de la tarda, a 15/20km/h de mitjana., vent de component SO a mitja tarda/vespre, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 63km/h NNO. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, amb molts blancalls. Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 68%, mínima 30%. (Dades de meteoclimatic.com)


Dues fotos més dels Stratocumulus matinals d'ahir dimarts


Stratocumulus d'ahir dimarts de bon matí. Imatge mostrada al Telenotícies Comarques de TV3.


Rajos solars il·luminant Palamós sota un cel contrastat de color gris.