Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 10 d’agost del 2013

El canvi climàtic propaga malalties a tot el món

El bou mesquer és un animal àrtic que està veient com les seves taxes de mortalitat van en augment a causa d'una malaltia infecciosa que el canvi climàtic ha generalitzat.


El canvi climàtic està ajudant a la propagació de malalties infeccioses a tot el món, les quals són una seriosa amenaça no només per les persones, sinó també pels animals i les plantes, segons un estudi publicat a la revista Science per un equip de científics internacionals experts en malalties.
Vegeu l'enllaç: http://www.sciencemag.org/content/341/6145/514.abstract

L'estudi aconsella que els funcionaris de salut pública han de canviar la forma com els sistemes de salut tenen en consideració les variables climàtiques.
S'ha de tenir en compte que un profund estudi sobre el clima futur podria ajudar a evitar la propagació de malalties mortals.

El canvi climàtic ja està afectant massivament a plantes i animals, segons ens descriuen a l'estudi.
El bou mesquer (a la foto superior) és un animal àrtic que ja està veient com les seves taxes de mortalitat són més altes a causa d'una malaltia infecciosa que ha generalitzat el canvi climàtic.
La pèrdua de biodiversitat, fins i tot, s'ha relacionat amb un major risc de propagació de certes malalties infeccioses, com la malaltia de Lyme i el virus del Nil Occidental, segons els investigadors.

A més, certes malalties humanes, com el dengue, la malària i el còlera, prosperen més fàcilment amb temperatures més càlides, siguent una amenaça molt gran per la major part dels països en vies de desenvolupament.
L'impacte de l'escalfament del planeta en els sistemes agrícoles i en les espècies cinegètiques, suposa una preocupació especialment important pels pobles indígenes de l'Àrtic, entre d'altres grups que habiten àrees que canvien ràpidament.

"Ens agradaria ser capaços de predir, per exemple, que si el clima s'escalfa uns certs graus, llavors els sistemes hoste-paràsit podríen patir un augment d'un a dos cicles de transmissió per any", segons Sònia Altizer de la Universitat de Geòrgia, l'autora principal de l'estudi. "Però també ens agradaria tractar de vincular aquestes prediccions amb les accions que es podrien prendre."