Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 24 d’agost del 2013

Previsió pel cap de setmana: quatre gotes, tramuntana i més fresca

Pluja prevista per avui dissabte fins les onze de la nit. Veiem com a Palamós poden caure quatre gotes.


Avui dissabte a Palamós preveiem que el cel es vagi ennuvolant amb el pas de les hores, fins que quedi una tarda/vespre amb el cel cobert, amb possibilitats que s'escapi algun petit ruixat.
Aquesta lleugera inestabilitat ve propiciada pel pas d'un sistema frontal oclús, el qual podrà deixar algunes tronades cap a l'interior i prelitoral de la demarcació, les quals poden ser fortes localment, sobretot al Ripollès, la Selva, la Garrotxa, el Pla de l'Estany o el Gironès.

La temperatura màxima serà una mica més baixa que el dia anterior, sobretot cap a l'interior, perqué el front obrirà les portes a l'entrada d'aire més fresc provinent del nord. La baixada dels termòmetres es notarà amb especial intensitat allà on plogui més i al llarg de la nit de dissabte a diumenge. No seria d'estranyar que les mínimes tinguessin lloc al final del dia en molts punts de Girona, sobretot a muntanya.

Per comparar i per fer-nos una idea de la refrescada que ve, hem de veure com la passada nit hi havien uns 18ºC a 850hPa a sobre la Costa Brava, en canvi, està previst que per diumenge a les dues de la tarda tinguem uns 10ºC a 850hPa (1500 metres).


Mapa de temperatura a 850hPa de la passada matinada, on veiem isotermes de 18ºC a sobre la Costa Brava.


Temperatura a 850hPa prevista per diumenge a les 14:00h. Veiem com aquesta serà 8ºC més baixa.


El vent al nostre sector costaner en les immediates hores bufarà fluixet i de direcció variable fins a migdia., mar endins pot bufar tramuntana a 10/15 nusos. A la tarda hi haurà vent del nord a 6/10 nusos. A la nit es reforçarà la tramuntana i bufarà a 15/20 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur podrà bufar a 25 nusos de mitjana, amb alguna ratxa propera als 100km/h al nord de l'Alt Empordà. Molta precaució amb les activitats nàutiques degut al vent i al mal estat de la mar, i també amb les activitats al camp, degut a l'augment del perill d'incendi que aquesta situació pot reportar.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar plana o arrissada fins al migdia en el nostre sector., mar endins hi haurà marejol o maror. A la tarda tindrem una mica de marejol., mar endins hi haurà maror. A la nit quedarà marejol o maror prop de la costa, i forta maror al nord del cap de Begur, amb maregassa mar endins (ones de 2,5/3metres).


Mapa de vent en superfície previst per diumenge a les vuit del matí. Es preveu tramuntana a 50km/h de mitjana al golf de Lleó, golf de Roses i cap de Creus.


Demà diumenge a Palamós es preveu que ens llevem amb un ambient fresc i ventós. Poden aparèixer alguns núvols baixos en qualsevol moment del dia, però amb un domini del sol. A la resta de la demarcació podran aparèixer alguns núvols d'evolució cap a l'interior, amb possibilitats que caigui algun ruixat tempestuós local de tarda cap a la meitat oest.

La temperatura màxima serà clarament inferior al dia anterior., pot rondar els 23/26ºC a la costa i interior. La mínima serà inferior als 20ºC a la costa i pot baixar clarament dels 15ºC a l'interior.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 15/20 nusos de mitjana, al llarg de la matinada de diumenge., mar endins i al cap de Creus bufarà a 25 nusos. Al matí veurem com el vent del nord anirà afluixant fins que quedi vent fluixet de component variable al migdia., mar endins i al cap de Creus seguirà la tramuntana a 15/20 nusos. A la tarda hi haurà vent fluixet de direcció variable, igual com a la nit, però seguirà el vent del nord a 15 nusos de mitjana mar endins.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror al llarg de la matinada de diumenge, amb forta maror o maregassa mar endins. Al matí hi haurà una situació similar. A la tarda tindrem mar arrissada o una mica de marejol, amb maror o forta maror lluny de la línia costanera. A la nit hi haurà entre mar arrissada i marejol arran de costa, amb mar de fons del nord,  i maror o forta maror mar endins.


Mapa de diferència entre les màximes d'avui i les previstes per diumenge. Veiem com poden ser 5 graus més baixes a la nostre zona.