Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 17 d’agost del 2013

Previsió pel cap de setmana

Mapa de diferència entre la temperatura màxima d'ahir divendres i la prevista per avui dissabte. Comprobeu com avui pot ser dos o tres graus més baixa a la nostre zona.


Avui dissabte, a Palamós estarem sota els efectes del pas d'un sistema frontal associat a un embosament d'aire fred en altura d'uns -12/-13ºC a 500hPa, la qual cosa ens portarà un dia una mica inestable, sobretot al matí. Amb aquest panorama, durant les properes hores ens poden creuar algunes nuvolades que deixin escapar quatre gotes o algun petit ruixat, amb possibilitats que s'escolti algun tro.
Cap a l'interior de Girona i a l'Alt Empordà hi pot caure alguna tempesta una mica més intensa i companyada amb calamarsa.
De cares a la tarda no acabarà de fer net del tot. Malgrat que el cel estigui dominat pel sol, amb el pas de les hores poden crèixer noves nuvolades que deixin ruixats i tempestes cap a l'interior de Girona. A la costa el cel es podria tornar a tapar amb alguna enclusa de tempesta.

La temperatura màxima podrà ser dos o tres graus més baixa que el dia anterior a la nostre zona, però ho notaran més els termòmetres que no pas les persones.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà fluixet de direcció variable, però mar endins hi haurà tramuntana a 15 nusos. Al migdia tindrem vent fluixet de component est. A la tarda bufarà vent de garbí a 4/8 nusos. A la nit tindrem ventolina de ponent o calma.

A mar cal esperar marejol arran de costa i maror mar endins durant aquest matí. A la tarda hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit s'espera mar plana o arrissada arran de costa i una mica de marejol mar endins.


Mapa de temperatura a 500hPa previst per avui dissabte a les vuit del matí. Veiem com ens creua un embossament d'aire fred de -12/-13ºC a 5.800 metres.


Aquest diumenge, com que la part més activa de l'embosament d'aire fred s'haurà allunyat cap a les Balears i Algèria, a Palamós cal esperar un dia molt més assolellat i càlid. A la tarda es podrien formar alguns nuclis de tempesta cap al Pirineu, però no tindrien tanta força com dies enrera i serien molt més locals.

La temperatura mínima serà una mica més baixa que el dia anterior i la màxima recuperarà els graus que haurà perdut el dissabte.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma durant la matinada dominical. Al matí anirà entrant vent de garbí a 6/8 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/10 nusos de mitjana. A la nit es preveu vent molt fluixet d'entre garbí i ponent. Durant la matinada i el matí del dilluns pot entrar tramuntana a 15 nusos al cap de Creus i mar endins.

A mar tindrem mar plana arran de costa, durant la matinada i primeres hores del diumenge. A partir del migdia i a la tarda s'espera un xic de marejol. A la nit quedarà mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins. Al llarg de la matinada i primeres hores del dilluns pot haver-hi maror al sector del cap de Creus i mar endins.