Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 3 d’agost del 2013

La pitjor onada de calor dels darrers 140 anys a la Xina

Mapa de temperatura màxima prevista per avui a la Xina i en països propers.


Els darrers dies la Xina està tenint l'onada de calor més intensa dels darrers 140 anys, la qual, segons el Centre Meteorològic Nacional, podria estar causada per l'escalfament planetari.
A causa de les elevades temperatures registrades en els últims 28 dies, amb màximes superiors als 40ºC, ja s'han donat 10 casos de víctimes mortals, obligant a posar una alerta meteorològica de nivell dos en almenys 40 ciutats del país. Cal destacar que l'alerta meteorològica de nivell dos generalment només s'activa en casos de tifons i inundacions.

Xangai, ciutat situada a l'est de la Xina,  va trencar el seu rècord històric de calor amb 40,6ºC de màxima el passat el 26 de juliol, i ja van més de 28 dies consecutius amb una temperatura superior als 35 graus. Temperatures com aquestes no es tenien des de l'any 1873.

El calorós temps previst per les properes setmanes, amb temperatures que es podrien elevar fins als 41ºC a les parts central i oriental de Hunan, poden agreujar encara més la situació, segons va assenyalar el centre meteorològic provincial.

Més de 43 districtes i ciutats del sud de la Xina han tingut temperatures de fins a 40ºC al juliol, segons el Centre Meteorològic Nacional.

Cal destacar que les mínimes també han sigut especialment elevades. A Xangai han tingut unes nits molt caloroses, amb valors que no han baixat dels 31ºC, tal com va succeir el passat 30 de juliol.

No només Xangai ha tingut rècords de temperatures elevades. A la ciutat costanera de Ningbo, van tenir 42,6Cº el 26 de juliol, siguent la temperatura més alta mai registrada en una ubicació costanera de l'est o el sud-est d'Àsia.

A Hunan, també es va establir un nou rècord amb 25 dies consecutius de temperatura anormalment alta, uns dies en què el mercuri va superar els 35ºC.

El 27 de juliol, la temperatura màxima de Hangzhou, capital de la província de Zhejiang, es va elevar fins als 40,5ºC, siguent el quart dia consecutiu amb més de 40ºC, trencant el rècord anterior establert a l'any 1951.

El 26 de juliol, l'estació meteorològica de Xujiahui va enregistrar 40.6ºC, la temperatura més alta des del 1872.
Influenciada per l'onada de calor persistent, també hi ha una greu sequera en algunes zones de Guizhou, Chongqing, Hunan, Jiangxi i Zhejiang.

Ell Lifu, meteoròleg en cap del Centre Nacional de Meteorologia, comunicà als mitjans de comunicació que l'onada de calor àmplia i continuada està aturada al sud de la Xina, a causa de l'alta subtropical que hi ha instal·lada des de fa molt temps i amb forta intensitat. A més, els forts ciclons tropicals aquest any només estenen la seva influència a l'estret de Taiwan i al Mar Meridional de la Xina, això fa que no pugin cap al nord i no poden desfer l'anticicló subtropical que deixa l'onada de calor.



Efectes de la calor en un zoo on els animals miren de passar-la com poden.