Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 13 de novembre del 2013

Dimarts 12 de novembre: Altocumulus lenticularis quilomètrics

Altocumulus lenticularis quilomètrics. Imatge captada ahir dimarts des del camí ral.


Ahir dimarts 12 de novembre, malgrat la monotonia meteorològica que s'entesta a deixar-nos sense pertorbacions que ens aportin les necessàries pluges, es va poder gaudir d'un altre espectacle gratuït al cel. Aquesta vegada el que va cridar més l'atenció van ser uns espectaculars Altocumulus lenticularis que ocupaven una gran extensió lineal, els quals, estaven generats per les ondulacions que experimentava el vent del nord quan topava amb els relleus pirinencs.

Pel que fa a la tramuntana, aquesta va anar de més a menys al llarg del dia, amb un matí on s'observava una velocitat mitjana d'uns 30 km/h, però a la tarda "només" bufava a uns 15/20 km/h de mitjana i, fins i tot, al vespre tan sols hi havia aire de tramuntana., malgrat aquesta disminució de la força del vent, encara es va arribar fins als 72 km/h de ratxa màxima durant el matí.

Pel que fa a les temperatures màximes que hi van haver al Baix Empordà, aquestes van ser molt agradables, ja que van arribar o superar lleugerament els 22ºC a l'interior. Les mínimes tampoc van ser gaire fredes degut al vent, amb molts valors d'entre 13/15ºC.

Màximes enregistrades ahir dimarts 12 de novembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 22,5ºC (9,4ºC)., la Bisbal d'Empordà 22,2ºC (13,3ºC)., Monells 21,9ºC (12,8ºC)., la Tallada d'Empordà 21,7ºC (14,0ºC)., Torroella de Montgrí 21,5ºC (15,3ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 12 de novembre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 20,6ºC, mínima 15,7ºC. Estat del cel asserenat, amb alguns Altocumulus lenticularis molt extensos cap al nord. Estat de la mar amb marejol o maror a prop de la costa i maregassa mar endins (onatge sig. de 5m a les 11:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 68%, mínima 12%. (Dades de meteoclimatic.com)


Recull de fotos dels Altocumulus lenticularis quilomètrics d'ahir dimarts


Altocumulus lenticularis al darrera de Calonge.

Altocumulus lenticularis al darrera de Calonge.

Altocumulus lenticularis darrera les Gavarres. Imatge captada des del mas Xec (Sant Joan de Palamós).

Altocumulus lenticularis darrera les Gavarres. Imatge captada des del mas Xec (Sant Joan de Palamós).