Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 28 de novembre del 2013

La neu fa acte de presència

Les Gavarres vestides de blanc a partir d'uns 250/300 metres. Imatge captada ahir a la tarda des del Molí de Vent i mostrada al portal de notícies 324.cat (foto nº 13).


Tal com es preveia, ahir dimecres 27 de novembre, van caure feble nevades a les nostres contrades que van vestir de color blanc les Gavarres, a partir d'uns 250/300 metres, una situació poc habitual, fins i tot a ple hivern. Cal destacar que a la nostre zona feia 14 anys que no nevava en un mes de novembre en cotes tan baixes.

D'altre banda, encara que la neu no va agafar a sobre les superfícies fins a l'alçada abans mencionada, a Palamós es van veure caure algunes volves arran de mar cap a les tres de la tarda, coincidint amb el moment de màxima intensitat de precipitació, un fet que sol ajudar a la caiguda de la cota de neu, a més, la manca d'humitat en superfície, degut al vent de provences que bufava, també ajudà a que es veiés de forma anecdòtica l'element blanc.

D'altre banda, cal destacar que desprès d'aquesta situació de neu en cotes baixes, avui dijous i demà divendres torna la tranquil·litat, no obstant, caldrà estar atents al que pugui passar el dissabte, ja que altre cop es podria veure nevar feblement en cotes baixes, degut a l'arribada d'una nova glopada d'aire fred en varis nivells troposfèrics.


Augment dels núvols baixos ahir dimecres de bon matí. Imatge mostrada al Temps de TVE Catalunya.


Pel que fa a les temperatures del Baix Empordà, aquestes van ser uns 2ºC més baixes que el dia anterior, amb els 9,0ºC de la Bisbal d'Empordà com a màxima més alta i els 7,4ºC de Palamós com a màxima més baixa. Les mínimes, per la seva banda, també van patir una marcada devallada respecte el dia abans, amb moltes glaçades a l'interior. Destaquen els -3,0ºC de Monells, com a mínima més baixa.
A Palamós la mínima va tenir lloc a tres quarts de tres de la tarda, coincidint amb la caiguda d'algunes volves.

Màximes registrades ahir dimecres 27 de novembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 9,0ºC (-2,1ºC)., Torroella de Montgrí 8,6ºC (0,2ºC)., la Tallada d'Empordà 8,6ºC (-2,1ºC)., Castell d'Aro 8,5ºC (-1,5ºC)., Monells 8,3ºC (-3,0ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 27 de novembre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 7,4ºC, mínima 2,2ºC. Cel dominat pels núvols, amb Sc de bon matí 6/8., Sc i Ns amb aigua-neu a primeres hores de la tarda. Precipitació 0,4mm (1,2mm a la Fosca). Vent de tramuntana i de provences, a 20/25 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 63 km/h NNE. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa, maror a poca distància i mar brava mar endins (onatge sig. de 4,2 metres a les 11:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1028hPa, mínima 1022hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 38%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Recull fotogràfic de la nevada a les Gavarres


Les Gavarres més properes a Palamós enfarinades ahir a la tarda.


Neu al Puig Cargol vist des del Molí de Vent. Imatge mostrada al programa Vespre a La 2 (minut 29:56)


El Puig Cargol enfarinat vist des del Montagut. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3 (minut 43.08).


El Puig Cargol enfarinat.


Enfarinada al cim del Montagut.


El panell informatiu del Montagut cobert per 1cm de neu, amb Palamós al fons de la imatge.


Neu des del Montagut.


Nevada feble a la vall de Bell-lloc.


Per finalitzar el resum, el passat dimarts 26 de novembre, va ser un altre dia de ple hivern, amb vent fred i persistent del nord que donava una sensació gèlida.
El cel estigué asserenat, amb algun Ac lenticular de bon matí 1/8 i núvols baixos mar endins a l'horitzó.

Màximes registrades el passat dimarts 26 de novembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 11,3ºC (2,4ºC)., la Tallada d'Empordà 10,7ºC (2,7ºC)., la Bisbal d'Empordà 10,6ºC (-0,2ºC)., Monells 10,5ºC (-1,4ºC)., Torroella de Montgrí 10,0ºC (6,1ºC).

Altres dades meteorològiques del passat dimarts 26 de novembre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 9,9ºC, mínima 5,9ºC. Vent de tramuntana, a 30/35 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 74 km/h N. Estat de la mar amb marejol o maror arran de costa i maregassa mar endins (onatge sig. de 3,8 metres a les 14:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1025hPa, mínima 1021hPa. Humitat relativa màxima 53%, mínima 38%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)