Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 30 de novembre del 2013

Previsió pel cap de setmana: fred intensa i fort vent

Mapa de superfície amb fronts previst per avui dissabte a les 13:00h. S'observa l'arribada d'un front fred del nord.


Avui dissabte a Palamós, l'arribada d'un sistema frontal fred tindrà pocs efectes pel que fa precipitacions a la nostra zona. S'espera, però, un augment dels núvols en varis nivells i possibilitats que s'escapi alguna gota esporàdica, en forma de neu anecdòtica al voltant dels 400/500 metres, esporàdicament per sota. Aquesta cota de neu tan baixa serà deguda a l'entrada d'isotermes d'uns -4ºC a 850hPa (1430 metres) i de -32ºC a 500hPa.
On si que nevarà de forma destacada serà al Pirineu, sobretot a l'occidental, i en menys mesura a l'oriental.
Amb aquest aire fred, a la nostre vila caldrà esperar un altre dia de ple hivern, amb una fred que s'intensificarà a partir del vespre, degut a l'efecte del vent de provences. A tot això, també es podrien formar tempestes mar endins i algun ruixat de tarda entre el sud de la Costa Brava i al voltant de la Selva interior.

La temperatura màxima pot ser una mica més baixa que el dia anterior.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà fluixet amb component variable, però mar endins i al nord del cap de Begur entrarà tramuntana amestralada a 20/24 nusos de mitjana, amb ratxes superiors. A la tarda bufarà vent del nord-nord-est (provences) a 20/24 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 30/34 nusos de mitjana, amb ratxes superiors als 100 km/h al nord de l'Alt Empordà. Al vespre i a la nit el vent de tramuntana o provences es reforçarà fins als 30 nusos de mitjana., mar endins pot bufar a 40 nusos.

A mar tindrem un progressiu augment de l'onatge, amb marejol al matí arran de costa i forta maror o maregassa mar endins. A partir del vespre hi haurà maror arran de costa, forta maror a poca distància i mar brava mar endins (ones de 4/4,5 metres).


Mapa de vent en superfície previst per avui dissabte a les 22:00h. S'espera vent de tramuntana o provences a 30 nusos de mitjana a Palamós.


Aquest diumenge, desprès del pas del front, a Palamós ens llevarem amb el cel cobert per núvols alts i mitjans, però amb el pas de les hores anirà sortint el sol, no obstant, arribaran noves franges de núvols alts que el poden deixar esmorteït.

La temperatura mínima pot ser una mica més alta que el dia anterior degut al vent i als núvols. La màxima també pot ser una mica més alta, però amb sensació de fred intensa degut al vent.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord o nord-nord-est, a 30 nusos de mitjana, de matinada i al matí dominical. A la tarda seguirà la tramuntana a 24 nusos de mitjana. A la nit hi haurà vent del nord o nord-nord-est a 15/20 nusos.

A mar tindrem maror arran de costa i maregassa o mar brava mar endins durant tota la jornada.


Mapa de temperatura a 850hPa previst per avui dissabte a les 19.00h Es veuen isotermes de -4ºC a sobre nostre, amb la qual cosa l'ambient gèlid estarà garantit.