Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 16 de novembre del 2013

Previsió pel cap de setmana: temps revoltat

Mapa d'altura màxima de les onades que tindrem avui dissabte a les 13:00h. S'esperen onades d'entre 4 i 5 metres arran de costa i de 8 metres entre Catalunya i Mallorca.


Avui dissabte, a Palamós tindrem un dia molt rúfol, degut a la presència d'un important embossament d'aire fred en altura, amb isotermes de -22ºC a 500hPa a sobre nostre i de -31ºC a 500hPa al sud de la península, i a la formació d'una zona de baixes pressions relatives entre València i les Balears que generarà vents intensos de gregal.
Amb aquesta situació hem d'esperar que el cel estigui dominat pels núvols, amb alguna clariana, i que es puguin escapar alguns petits ruixats o plugims en qualsevol moment del dia, especialment a la tarda/vespre, amb ambient fred i acumulacions d'aigua que podrien rondar els 5/10 litres al final de la jornada.

La temperatura màxima no experimentarà grans canvis respecte el dia anterior, encara que podria baixar lleugerament.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà amb component nord-nord-est a 25 nusos de mitjana. A la tarda hi haurà vent de gregal a 24/28 nusos. A la nit el vent podria baixar d'intensitat i girar més cap a llevant, a uns 15 nusos de mitjana.

A mar durant aquest matí tindrem maror a la línia costanera i maregassa o mar brava a poca distància(ones de 4/5m) i mar brava o mar desfeta mar endins (ones de 6/7m), sobretot entre Catalunya i Mallorca. A la tarda/vespre hi haurà forta maror o maregassa arran de costa i maregassa mar endins. Aquesta situació es mantindrà a la nit.


Mapa de temperatura i pressió en superfície previst per avui dissabte a les 14:00h. Veiem un centre de baixes pressions relatives al golf de València.


Mapa de vent en superfície previst per avui dissabte a les 19:00h. S'observa vent de gregal a 20 nusos a la nostre zona.


Aquest diumenge, a Palamós esperem un altre dia ennuvolat, amb alguna tímida clariana i possibilitats que es pugin escapar alguns plugims o ruixats de certa intensitat en qualsevol moment del dia, amb acumulacions d'aigua que poden rondar els 25/30mm a finals de la jornada.

Les temperatures, tan les màximes com les mínimes es recuperaran lleugerament.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord-est, a 8/12 nusos, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent de direcció variable a 8/12 nusos. A la tarda hi haurà vent de gregal a 20 nusos de mitjana. A la nit es preveu vent d'entre llevant i gregal a 20/25 nusos.

A mar tindrem forta maror o maregassa generalitzada, al llarg de tot el dia. A la nit s'espera un augment de l'onatge amb maregassa generalitzada (ones d'entre 3/4m).


Mapa de precipitació acumulada en sis hores prevista per diumenge a la una de la matinada. Les pluges més fortes es preveuen cap a Tarragona.