Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 2 de novembre del 2013

Previsió pel cap de setmana: dissabte de sol i diumenge amb front desgastat

Mapa de temperatura a 850hPa previst per demà diumenge. S'observa l'entrada d'aire més fresc amb isotermes de 6ºC a 1500 metres d'altura. Això farà que la temperatura en superfície també reculi una mica.


Aquest dissabte preveiem que a Palamós hi hagi un dia assolellat al centre del dia, però amb abundants núvols alts i mitjans que podran tapar el cel en les immediates hores. Durant la resta de la jornada el cel es veurà enterenyinat.

La temperatura màxima pot ser un parell de graus més alta que el dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component sud i est o restarà en calma, fins a la nit. A partir de llavors s'espera que hi hagi vent de garbí a 12/16 nusos de mitjana.

A mar durant aquest matí tindrem mar arrissada arran de costa o un xic de marejol, amb mar de fons del sud., mar endins hi haurà marejol. A la tarda hi haurà una situació semblant. A la nit s'espera maror generalitzada.


Mapa de superfície amb fronts previst per la matinada de dissabte a diumenge. Es veu com s'aproxima un front pel nord-oest del  Principat.


El diumenge tindrem l'arribada d'un front molt desgastat que ens deixarà un dia amb nuvolositat abundant en varis nivells troposfèrics, amb algunes clarianes. Hi han possibilitats que caigui algun ruixat poc important de tarda cap a l'interior de Girona. A Palamós no es descarta que caigui alguna gota durant la nit/matinada de diumenge a dilluns.

La temperatura mínima pot ser més alta que el dia anterior degut a la presència de núvols. La temperatura màxima, per contra, podrà ser una mica més baixa que la del dissabte.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest, a 6/10 nusos, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent del nord a 8/10 nusos., mar endins i al nord de l'Alt Empordà pot bufar a 20/25 nusos, amb ratxes superiors. A la tarda hi haurà una situació similar. A la nit la tramuntana anirà amainant fins a desaparèixer, però durant la matinada i primeres hores del dilluns entrarà vent de garbí a 20 nusos.

A mar tindrem mar arrissada o un xic de marejol arran de costa, amb forta maror o maregassa mar endins i al nord del Cap de Begur, durant tot el dia.
A la nit/matinada, coincidint amb l'entrada de la garbinada, també hi haurà maror arran de costa. Mar endins s'espera mar creuada, amb mar de fons del nord i mar de vent de garbí, amb forta maror.