Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 21 de desembre del 2008

Bon Nadal !!


http://es.youtube.com/watch?v=Cw0FQhMsKMA

Bon Nadal a tots els seguidors/res !

El blog palamosí ja torna a ser aquí !

Tornem amb forces i il.lusió renovades, per informar-vos i parlar del temps i dels fenòmens meteorològics, que es produeixen a casa nostre i a la resta del món, sense deixar de banda les efemèrides i el respecte al medi ambient. Esperem que aquesta nova etapa que comença avui, sigui llarga i fructífera.

En referència al temps que estem tenint aquestes dates, cal dir que després de moltes jornades, on el pas de pertorbacions i adveccions fredes d'origen polar eren el pa de cada dia, ens retrobem amb el nostre "amic" l'anticicló, el qual, estabilitza el temps a les nostres contrades, així i tot, degut a la seva posició un xic enretirada, ens envia vents moderats del nord, que fan les delícies dels regatistes, que aquests dies es troben entre nosaltres competint a les famoses regates Chrismas Race.

Mapa sinòptic on s'observa l'anticicló de 1035 hpa, centrat a la vertical del sud-oest de França i abarcant-nos de ple.


Sembla que a Islàndia , tindran més moviment que nosaltres, sinó mireu quina borrasca més fotogènica que se'ls hi acosta.


Bé, ara toca uns dies de calma, però no us en fieu ja que tal i com diu la cançó "no et fïis mai de la calma, que és mare del temporal.."

Dades actuals (Palamós-centre):

12.8ºC
56 % hr
1030 hpa
màxima de 17,1ºC
cel amb alguns núvols alts que han donat una posta de sol rogenca
vent fluix de mestral