Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 9 d’octubre del 2013

7 i 8 d'octubre: sol i algun núvol baix decoratiu

Foto del dia assolellat d'ahir dimarts amb algun núvol baix decoratiu.


Aquesta setmana a Palamós ha començat amb un domini de l'anticicló, amb temps assolellat i alguns núvols decoratius.
L'ambient assolellat d'aquest inici de setmana es pot veure un mica apagat en les pròximes jornades., per començar, avui dimecres veurem com els núvols baixos poden fer-se abundants en qualsevol moment del dia.
Així mateix, la situació meteorològica serà molt canviant a partir del dijous, ja que es preveu l'arribada d'una pertorbació profunda cap a França, un fet que ens portarà un augment més important de la inestabilitat a casa nostre, tot això degut a que estarem dins del seu radi d'acció.
L'augment dels núvols de cares a dijous pot fer que caiguin alguns plugims o ruixats a partir de la tarda/vespre, els quals, es podrien allargar fins divendres al matí.
Aquest fet també ens portarà un descens de les temperatures molt marcat durant el divendres, ja que entraran isotermes de 4ºC a 850hPa, una situació que podria deixar-nos màximes de plena tardor, en la majoria de casos per sota dels 20ºC.
Tot i aquesta devallada dels termòmetres, a partir del cap de setmana i en jornades posteriors les temperatures es recuperarien, especialment al centre del dia.

En referència a les dades meteorològiques d'ahir dimarts 8 d'octubre, com podeu veure a les dues fotos, el dia va ser assolellat, amb l'aparició d'intervals de núvols baixos poc importants Sc i Cu 1/8 al matí, i l'arribada de núvols baixos més destacats al vespre/nit 6/8, els quals van crèixer prou com per donar algun plugim inapreciable a la nit.
Pel que fa a les temperatures màximes del Baix Empordà, aquestes rondaren els 24ºC a l'interior i les mínimes van ser molt fresques, amb valors que voltaren els 12ºC.
A Palamós la nit també va ser molt fresca, amb 15,3ºC de mínima.

Màximes enregistrades ahir dimarts 8 d'octubre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 25,4ºC (11,9ºC)., la Tallada d'Empordà 24,1ºC (12,0ºC)., Monells 24,0ºC (11,3ºC)., Torroella de Montgrí 21,9ºC (12,2ºC)., Castell d'Aro 21,6ºC (12,7ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 8 d'octubre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 20,3ºC, mínima 15,3ºC. Pluja inapreciable a la nit. Vent de component ESE, a 5km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 21km/h NE. Estat de la mar amb mar arrissada o un xic de marejol arran de costa, i marejol mar endins (onatge sig. de 0,47m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1023hPa, mínima 1021hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 68%. (Dades de meteoclimatic.com)


El temps assolellat que hi va haver ahir dimarts.


D'altre banda, el passat dilluns 7 d'octubre, a Palamós hi hagué un domini de l'ambient assolellat, però cal destacar els varis gèneres nuvolosos que acompanyaren el cel.
De bon matí hi havien intervals de núvols Stratocumulus i Altocumulus 3/8, els quals deixaren pas a un migdia i una tarda enterenyinats per boniques franges de núvols alts Ci 5/8.

Pel que fa a les temperatures assolides a la nostre comarca, la màxima més elevada van ser els 26,1ºC de Torroella de Montgrí i la màxima més baixa arribà a 22,3ºC a Palamós.
Per la seva banda, les mínimes van oscil·lar entre els 11,9ºC de Verges, com a mínima més baixa, i els 15,7ºC de Calonge-Mas Pallí, com a mínima més alta.

Altres dades meteorològiques del passat dilluns 7 d'octubre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 22,3ºC, mínima 14,3ºC. Vent de component ONO de matinada, a 2/5km/h de mitjana, i vent del ESE la resta del dia, a 5km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 26km/h NO. Estat de la mar amb marejol arran de costa, i maror mar endins (onatge sig. d'1m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 87%, mínima 47%. (Dades de meteoclimatic.com)