Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 11 de juny del 2010

Celebració 16è aniversari del referèndum de Castell


La Platja de Castell.


Aquest proper dissabte, 12 de juny, es celebrarà el 16è aniversari del referèndum de Castell, mitjançant el qual el poble de Palamós va decidir per majoria, protegir aquest paratge natural de la vila de qualsevol projecte urbanístic.

Coincidint amb aquest aniversari el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós presenta, avui divendres 11 de juny, el contingut del projecte guanyador de la Beca Cooperativa La Equitativa 2009-2010,"Salvem Castell.La veu d’un poble contra l’especulació urbanística", elaborat per l’escriptor i metge Feliu Antúnez i Seguí.

Aquest acte, que tindrà lloc a partir de les 20 h a la sala polivalent de la biblioteca municipal, Lluís Barceló i Bou, s’organitza en forma de presentació-taula rodona i s’iniciarà amb la intervenció de l’autor del projecte comptant també amb les intervencions d’antics membres destacats de l’Associació Salvem Castell.

Feliu Antúnez el juny del 2009 va guanyar la 5a edició de la Beca Cooperativa La Equitativa, que organitza l’Ajuntament de Palamós de manera bianual, amb el projecte Salvem Castell. La veu d’un poble contra l’especulació urbanística.

El treball fa un recorregut pels antecedents i el context que portà a la creació de la plataforma Salvem Castell i a la convocatòria d’una consulta popular sobre la urbanització de la plana i el paratge de Castell. El projecte també analitza el referèndum que va tenir lloc el 12 de juny de 1994 i els efectes que comportà el seu resultat.

VISITA GUIADA A CASTELL

L’activitat commemorativa seguirà demà dissabte 12 de juny (sortida 9 h, des del pàrquing de Castell), que coincidint amb l’aniversari del referèndum, antics membres de l’Associació Salvem Castell guiaran tot el públic interessat en una visita guiada pel paratge i la plana de Castell per rememorar els actes que hi van tenir lloc als anys noranta, i per posar en valor les qualitats naturals, culturals i paisatgístiques d’aquest indret únic.

Fotografia realitzada per Temps Palamós
Informació extreta de www.palamos.cat