Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 20 de juny del 2010

Festa Major amb bon temps



Tot i que els primers actes de la Festa Major d'enguany, com el castell de focs del passat divendres, han vingut marcats per algunes pluges débils i unes temperatures més baixes del que pertoca, sembla que hi han més bones perspectives a partir dels pròxims dies, ja que l'ambient assolellat i unes temperatures més altes, ens voldran acompanyar la resta de jornades.

Previsió del Meteocat a vuit dies per Palamós:



Els actes centrals de Festa Major es concentraran doncs del 23 al 27 de juny, amb la festivitat de Sant Joan com a jornada central. El dimecres 23 s'iniciarà oficialment la festa donant el tret de sortida al gruix de les seves activitats.

A partir de les 12 h tindrà lloc l’inauguració de la plaça de Carme Maristany i Montal “Vita”, situada entre l’avinguda del Mediterrani i la urbanització Roca Brava. Amb aquest acte Palamós vol reconèixer, una vegada més, la lloable tasca solidària i cultural, i en benefici del municipi, realitzada per la palamosina Carme Maristany.

L’obertura oficial de la festa té lloc com cada any amb el pregó, que enguany, amb motiu dels actes commemoratius del 50è aniversari de l’arribada de Truman Capote a Palamós organitzats a la vila, es trasllada del lloc tradicional, ubicat a la plaça del Forn, a la plaça de La Catifa, situada al port i en un indret escollit per Capote per fixar una de les seves residències al municipi.

El pregó serà a càrrec enguany de l’escriptor i periodista Màrius Carol, autor precisament de l’obra L’home dels pijames de seda, una novel•la que va ser guanyadora del Premi Prudenci Bertrana 2009 i que recull l’estada de Capote a Palamós.

Aquest acte serà precedit com és tradició per l'arribada de la Flama del Canigó, a càrrec dels esportistes de l’Associació Atlètica Palamós, Calonge-Sant Antoni, i la cercavila dels gegants que realitzarà la Colla Gegantera de Palamós.

Més tard a partir de les 21 h tindrà lloc la tradicional Revetlla de Festa Major organitzada per l’Associació de Veïns de Sant Joan. La plaça Mossèn Gumersind Vilagran tornarà a ser l’escenari d’aquesta multitudinària revetlla que compta amb un sopar popular previ i posteriorment l'actuació de l’orquestra Montecarlo.

La jornada es tancarà a partir també de les 23 h amb el primer concert al recinte de les barraques, a la platja Gran, entre la part final de les atraccions de fira i la caseta de Creu Roja. El concert serà a càrrec de The Covers Band, Orquestra Di-Versiones i Dj Àlex Brull.

El dijous 24 de juny, Sant Joan, dia central de la festa, s’iniciarà amb una jornada de portes obertes al Museu de la Pesca que s’allargarà durant tot el dia, i a les 12 h amb l’Ofici Solemne a l’església de Sta. Maria del Mar. Els actes continuaran a les 19 h a la plaça Sant Pere, on la companyia infantil Fefe i Cia, organitza una festa del seu 16è aniversari per a tota la mainada. Durant aquesta activitat se servirà berenar per a tots els assistents.

El dia 24 la música també serà protagonista, en aquest cas amb el concert de Festa Major que realitzarà l’orquestra Montgrins a les 19.30 h al recinte de l’Arbreda. L’activitat musical seguirà a les 23.30 h i un altre cop a l’Arbreda municipal, el ball de Festa Major a càrrec de l’orquestra Montgrins. Per finalitzar cal destacar els concerts que tindran lloc al recinte de les barraques a partir de les 23 h, que comptarà amb les actuacions dels grups Far’N’Hate, Neighbours Killers i Blackened Age.

El dia 25 s'inicia a les 9 h del matí amb el 3r Campionat de Festa Major del Club de Golf i Pitch & Putt Palamós. En aquesta ocasió l’activitat serà fora de la vila, concretament al camp de golf Serres de Pals. Ja en el municipi i, a les 10.30 h, tindrà lloc una visita guiada al poblat ibèric de Castell, organitzat pel Museu d’Arqueologia d’Empúries amb la col•laboració del Museu de la Pesca.

La jornada seguirà a les 18 h a la plaça de Mn. Gumersind Vilagran amb l’espectacle infantil Enig-Màgic amb el mag Raúl. Una hora més tard a les 19 h l’activitat seguirà a La Gorga amb la representació de l’obra “La feblesa de la carn” a càrrec dels alumnes del taller de teatre de la Llar Municipal de la Gent Gran.

A partir de les 19 h al passeig del Mar tindrà lloc també una audició de sardanes amb la cobla Baix Empordà i, a les 23.30 h es durà a terme el ball de Festa Major –revival- a l’Arbreda amb el grup Mr.&Mrs.Jones Quartet. Mitja hora abans, a les 23 h, s’iniciaran les activitats al recinte de les barraques amb el concert que realitzaran els grups: The pepper Pots i Los Zetas.

Les activitats del dissabte 26 de juny, es concentren a la tarda i, a partir de les 19 h, al barri del Pedró, es realitzarà baixada amb carros i altres andrómines dins l’anomenada “desvarrilada” organitzada per l’Associació Cultural Show Boys.

Els més balladors de la tercera edat tenen reservat per a ells el ball de tarda que realitzarà el Grup Records, a partir de les 19 h a l’Arbreda municipal, amb berenar popular i passi de vestits de paper a càrrec dels socis del Club de Jubilats Sant Jordi. A les 19.30 h, tindrà lloc a la plaça dels Comptes de Palamós un espectacle familiar a càrrec de la companyia Brotiguai.

A les 21 h també es durà a terme una audició de sardanes al passeig del Mar a càrrec de la cobla Contemporània. El ball seguirà protagonitzant la jornada amb el sopar-ball de revetlla de Sant Pere que organitzarà a l’esplanada de la llotja, la Confrarria de Pescadors de Palamós. El grup Maracaibo amenitzarà amb la seva música aquesta vetllada.

Finalment el recinte de Barraques a partir de les 23 h acollirà un nou concert que en aquesta ocasió comptarà amb la partricipació dels grups The Bon Scott Band, The Violet Frequency i Dj convidat.

La Festa Major 2010 finalitzarà oficialment el diumenge 27 de juny a partir de les 23 h a la platja de Palamós, amb el Gran castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnica Igual.

Font : www.palamos.cat