Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 19 de juny del 2010

Previsió pel cap de setmana


Imatge de radar d'ahir a la nit. Els ruixats que ahir van deixar 6 mm. a Palamós, es podrien tornar a repetir avui dissabte.



Avui dissabte , l'inestabilitat en forma de creixement de nuvolades i algunes pluges, així com unes temperatures més baixes que les habituals per l'època, durant el vespre, les hores nocturnes i la matinada de diumenge, serà la tònica general.
Aquest matí tindrem abundants núvols baixos, amb l'aparició d'alguna feble precipitació. A partir del migdia, creixeran importants nuvolades a tot l'interior de la provincia i els ruixats que descarreguin arribaran decididament cap a la costa. Les quantitats de precipitació a la zona costanera rondaran els 8/10 mm. A l'interior podran caure entre 20/30 mm. en poca estona i inclús podran haver-hi algunes tempestes localitzades. Les precipitacions amb més o menys intensitat cauran al llarg de tota la tarda. La cota de neu al Pirineu gironí podrà baixar fins als 2000m. al final de la jornada.

El vent al llarg de tota la jornada serà de garbí o llebeig d'entre 4/8 nusos.
L'estat de la mar es mantindrà entre mar arrissada i marejol al llarg de tot el dia, amb onatge de direcció sud.

La temperatura màxima arribarà fins als 20/22 cº a la costa i fins als 24/26 cº a l'interior.

Diumenge a Palamós i a tota la provincia tindrem l'altre cara de la moneda, ja que el dia serà assolellat i ventós, exceptuant el sud de la Costa Brava on hi podrien quedar alguns intervals de núvols baixos. No s'esperen precipitacions.

El vent de tramuntana començarà a aparèixer la matinada de diumenge, arribant a uns 20 nusos de força al sector de costa proper a Palamós i als 25/30 nusos al nord del Cap de Begur. ATENCIÓ AMB LA NAVEGACIÓ.
La tramuntana bufarà a uns 15/20 nusos durant el matí i tarda,superior al nord del Cap de Begur. Caldrà anar molt en compte, ja que a partir del vespre podrà augmentar molt d'intensitat, arribant als 25 nusos a prop de Palamós i als 30/35 nusos al nord del Cap de Begur.

La mar es veurà molt alterada fora de la línia costanera al llarg de tot el dia, a prop de la costa tindrem marejol, però al allunyar-nos una mica ja hi haurà maror i inclús forta maror al nord del Cap de Begur. Durant la nit i matinada de diumenge a dilluns hi podrà haver maregassa (amb ones superiors als 3 m.) al nord del Cap de Begur i forta maror (ones de més 1,5 m.) a prop de la costa de Palamós.

Mapa d'onatge previst per la nit de diumenge a dilluns:



La temperatura màxima arribarà als 19/21 cº a la costa, als 18/20 cº a l'interior i als 14/16 cº al Pirineu.
La temperatura mínima serà d'uns 14/16 cº a la costa i d'uns 10/12 cº a l'interior., al Pirineu podria glaçar als cims de les muntanyes i baixar fins als 4/6 cº a les valls.