Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 18 de juny del 2010

El temporal de la Costa Blava


Les onades afectant Niça.

El passat 4 de maig un fort temporal marítim amb ones de fins a 10 m. d'alçada va provocar grans destrosses a la Costa Blava, fenòmen semblant al famós temporal de Sant Esteve que ens va afectar a nosaltres el 2008.
A Cannes, ciutat coneguda pel seu festival de cinema, el qual es va celebrar just una setmana després del temporal, les onades d'entre 8/10 m. van provocar destrosses a tota la façana marítima per valor de varis milions d'euros, sobretot al sector de la Croissette i al seu famós passeig marítim.
Més a l'oest, a la població de Var, una embarcació de pesca i altres quatre embarcacions, es van enfonsar o van ser destruïdes al port vell de Saint-Raphael., a la ciutat de Cavalaire també hi van haver moltes destrosses d'embarcacions i mobiliari. Al voltant de la població d'Hyères, 15 vaixells van ser enfonsats.

Tot seguit en el mapa sinòptic extret de l'arxiu de www.wetterzentrale.de, veurem la borrasca mediterrània responsable del gran temporal marítim que va afectar el sudoest de França. Cal dir que la mateixa borrasca es va mostrar molt activa a casa nostra,amb un total de 68,5 mm. entre els dies 4 i 5 de maig, amb una ratxa de vent enregistrada de 103 km/h de tramuntana i ones de 2'5 m. a prop de la costa de Palamós i ones d'entre 5/6 m. al Cap de Begur.




El video següent ens mostra l'ensurt que s'emporten unes persones que estaven filmant les onades:




Aquest altre vídeo, és una mostra que no s'ha d'aparcar el cotxe a l'aparcament del port de Cannes, en cas de fort temporal marítim: