Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 13 de juny del 2010

Precaucions en cas de tempesta i videos de llamps



Possiblement durant les properes jornades les tempestes tornaran a ser notícia en molts punts del país, davant d'aquesta situació i per properes ocasions, us poso les recomanacions que proposa el Servei Meteorològic de Catalunya quant ens trobem davant d'aquests fenòmens., a més de les recomanacions també podreu veure tres videos espectaculars de caigudes de llamps (no us oblideu de posar el só).


PRECAUCIONS EN CAS DE TEMPESTA

En sentir tronar, cal buscar refugi, ja sigui en una edificació o en un vehicle tancat. Cal evitar refugiar-se sota d'un arbre o d'un objecte aïllat, i cal mantenir-se'n a una distància prudencial.
Si la tempesta ens sorprèn a camp obert, en carenes o cims de muntanya on nosaltres som l'objecte que sobresurt, cal ajupir-se i tapar-se les orelles.No s'ha de córrer, per evitar generar corrents d'aire.

Cal evitar el contacte amb elements conductors, com els metalls i l'aigua.Així, ens hem de desprendre d'objectes metàl·lics (piolets, pals de golf, etc.) i allunyar-nos de reixes metàl·liques, vies de tren, línies elèctriques o altres estructures metàl·liques. També cal allunyar-se de rius, llacs i superfícies humides.Si som al mar, cal sortir de l'aigua i no hem de romandre a la coberta d'una embarcació.

Si la tempesta ens sorprèn al cotxe o a casa, malgrat que estiguem més segurs, també cal prendre precaucions. A casa cal tancar portes i finestres, apagar la llar de foc i desendollar els aparells elèctrics. Al cotxe, cal tancar les finestres i els accessos d'aire. Si estem circulant, es recomana no parar la marxa del cotxe i intentar mantenir una velocitat prudent.

Cal esperar mitja hora després de sentir l'últim tró abans de reprendre les activitats a l'aire lliure. Finalment, es recomana consultar el pronòstic del temps per poder organitzar millor les activitats i evitar riscos.