Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 1 de juny del 2010

Comença la temporada d'huracans


L'huracà Ike.

La temporada d'huracans a l'Atlàntic (de juny a novembre) acaba de començar.
Segons el NOAA es preveu que aquesta temporada sigui molt activa. Concretament, es calcula que hi han un 70 % de possibilitats que es produeixin els següents fenòmens:

De 14 a 23 tempestes (vents màxims sostinguts de 62,76 km/h o més), incloent de 8 a 14 huracans (vents màxims sostinguts de 119,09 km/h o més)., dels quals entre 3-7 podrien ser huracans de gran intensitat (categoria 3, 4 o 5), amb vents sostinguts d'almenys 178,64 km/h.

Segons paraules textuals de Jane Lubchenco (administrador del NOAA) "Si aquest panorama és cert, aquesta temporada podria ser una dels més actives de la història. La major probabilitat de tempestes porta un augment del risc en terra ferma. En fi, instem a totes les persones a estar preparades"

Aquest pronòstic, és força superior a la mitjana estacional formada per 11 tempestes amb nom, sis huracans i dos huracans de gran intensitat.
Alguns dels factors que poden fer d'aquesta temporada com una de les més actives són els següents:

L'afebliment del fenòmen conegut com "El Niño" al Pacífic, aquest fet ajudaria a tenir unes condicions de vents en cisalla (vents de diferenta direcció en diferentes capes de la troposfera) més favorables per la formació d'huracans.

La previsió de que es segueixi mantenint la temperatura de l'Oceà Atlàntic per sobre de la mitjana, concretament uns 4 cº superiors.

El fet que continuem al mig d'un cicle amb gran activitat tropical, el qual va començar a l'any 1.995, arribant al seu màxim al 2.005.


Totes aquestes previsions, hauràn de seguir de ben a prop el fenòmen de "La Niña", ja que una intensificació d'aquest fenòmen podria minvar molt el nombre de ciclons tropicals.


Els noms que s'han designat aquest any per anomenar les tempestes tropicals o huracans que es formin a l'Atlàntic són els següents:

Alex, Bonnie, Colin, Danielle, Earl, Fiona, Gaston, Hermine, Igor, Julia, Karl, Lisa, Matthew, Nicole, Otto, Paula, Richard, Shary, Tomas, Virgina i Walter.

Informació extreta de http://www.noaa.gov/index.html