Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 11 de juny del 2010

Fotos dels núvols d'ahir


El cel enterenyinat per cirrus ahir a la tarda.

La jornada d'ahir va estar dividida en dues. Durant el matí vàrem tenir els cels coberts per núvols baixos, amb molta mala visibilitat i inclús amb la caiguda d'alguna roïna que deixà una quantitat gairebé inapreciable de precipitació.

Durant la tarda es van obrir grans clarianes i es va acabar imposant el sol, però durant una estona es va veure un espectacle de núvols a diferents nivells, podent-se observar bonics cirrus, altocúmulus castellanus (en forma de merlets), cirrocúmulus i nombrosos estrats impulsats pel garbí.

A la mar cal destacar el fort onatge de mar de sud amb ones d'entre 1/2 m. enregistrades per la boia palamosina, especialment durant el matí, encalmant-se una mica la situació a partir de la tarda, quedant entre marejol i maror. El garbí es va deixar sentir a uns 10/15 nusos al llarg de la tarda. La temperatura màxima va arribar als 21,2 cº amb notable xafogor i la mínima es va quedar en 18,9 cº.

Per les properes hores, es preveu que encara es mantingui una certa inestabilitat, en forma d'alguns plugims que poden deixar quantitats poc importants de precipitació d'entre 1/5mm, fins a mitja tarda. El vent serà de garbí a uns 15 nusos, alterant l'estat de la mar entre marejol i maror.


Tot seguit veureu algunes fotos dels núvols que van aparèixer ahir a la tarda.