Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 31 de juliol del 2011

Dades i imatges amb el Sol de protagonista


Imatge captada aquesta tarda des del Pedró amb el cel asserenat.


Aquest matí per no perdre el costum, ens hem llevat amb abundants núvols baixos que tapaven el cel, fins i tot, ens han deixat les quatre gotes de torn, igual com ahir dissabte. Amb aquest panorama, semblava que el Sol tornaria a brillar per la seva absència., per sort, a primeres hores de la tarda el cel s'ha asserenat i els banyistes han pogut gaudir de l'astre rei, tot i l'aparició d'alguns intervals nuvolosos en algun moment.

El fet que l'aparició del Sol sigui una novetat, ja és indicatiu de l'elevat nombre de jornades que hem tingut amb el cel ennuvolat, sobretot durant tota la segona quinzena del mes de juliol.

Pel que fa a les dades d'avui diumenge., temperatura màxima 23,8ºc, mínima 19,3ºc. Pluja inapreciable. Vent amb predomini del sud-oest a 5 km/h de mitjana, ratxa màxima 15 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, amb mar de fons de gregal. Pressió atmosfèrica màxima 1015 hpa, mínima 1011 hpa. Humitat relativa màxima 85 %, mínima 65 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.





Mar arrissada.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós serà força assolellat, amb algun núvol baix decoratiu, més important a primeres hores del dia. No preveiem pluja. A la resta de la demarcació s'espera un predomini del Sol, però en zones del Pirineu i de l'Alta Garrotxa, encara hi haurà nuvolositat abundant, amb possibilitats que s'escapi alguna gotellada., independentment, al llarg de la tarda, també poden aparèixer alguns intervals de núvols baixos destacats cap a l'Alt Empordà.

La temperatura màxima pot rondar els 28/30ºc a l'interior, els 23/26ºc a la costa i els 22/26ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 18/21ºc a la costa, fins a 14/17ºc a l'interior i fins a 9/13ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord i oest, o restarà en calma, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí entrarà vent de garbí a 6/10 nusos i es mantindrà a la tarda. A la nit tindrem vent fluix de garbí o calma.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada o calma arran de costa, i marejol o mar arrissada mar endins, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda tindrem una mica de marejol. A la nit hi haurà mar arrissada.