Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 26 d’abril del 2012

Boires primaverals


La boira d'advecció d'aquesta tarda des de la Platja Gran. Imatge mostrada al Temps de TV3 d'aquest vespre.


L'arribada d'una massa d'aire càlid subtropical, impulsada per la situació isobàrica que ens afecta, ha propiciat que durant tot el dia hagin entrat fins a terra molts bancs de boira d'advecció, situació típica d'aquestes dates. Això és degut al refredament de l'aire càlid situat en capes baixes i mitges de la troposfera i la condensació de la humitat, perqué aquest aire més calent s'ha mogut per sobre l'aire més fred que hi ha damunt l'aigua del mar, la qual es troba a uns 13/14º C, segons les dades de l'Estartit.
Un altre dels efectes d'aquestes boires de mar ha estat l'ambient més fresc que hi ha hagut arran de costa., no obstant, terra endins els termòmetres han pujat fins a gairebé 27º C.

Algunes de les dades més destacades pel que fa a les màximes són els 26,6º C de Medinyà, els 26,4º C de Mieres, els 26,3º C de Salt-Barri Vell o els 25,4º C d'Olot.

Pel que fa altres dades d'avui dijous a Palamós., temperatura màxima 16,8º C, mínima 13,5º C. Estat del cel amb molts núvols baixos, boires i boirines, juntament amb alguns cirrus. Vent de garbí o xaloc a 5/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 21 km/h. Estat de la mar amb notable mar de fons de xaloc, amb marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1012 hpa, mínima 1008 hpa. Humitat relativa màxima 97 %, mínima 88 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest divendres

A Palamós preveiem un dia marcat per la presència de grans clarianes intercalades amb alguns bancs de núvols baixos o boira marina, a més, poden aparèixer intervals d'altres tipus de núvols. A la resta de la demarcació preveiem una situació força similar, amb boires de mar arran de costa i grans clarianes al centre del dia. El cel pot quedar més cobert a la tarda, sobretot al Pirineu i en altres punts propers, on no es descarta que caigui alguna roina.

La temperatura màxima pot rondar els 19/23º C a l'interior, els 16/19º C a la costa i els 15/20º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 12/14º a la costa, fins a 5/8º C a l'interior i fins a 1/5º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component sud i est, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí hi haurà la mateixa situació, amb estones de calma. A la tarda preveiem vent de xaloc a 4/8 nusos, igual com a la nit.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins, durant tota la jornada, amb mar de fons de xaloc.