Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 11 d’abril del 2012

El color verd s'apodera del paisatge


Un camp a les Gavarres en plena verdor primaveral. Imatge d'aquesta tarda.


Les pluges que han anat caient després de la sequera hivernal, tot i no ser molt generoses, han canviat radicalment els nostres paisatges. Si fa poques setmanes els colors ocres i marrons dominaven els nostres camps de conreu, actualment podem apreciar una clara millora en el creixement de les espècies de gramínies, les quals presenten un bon aspecte.
Malauradament, encara ens veiem immersos en un marcat dèficit hídric, ja que les pluges del passat mes de març no han solucionat aquest aspecte, tal com veurem quan posi del dades mensuals., de fet, el mes d'abril segueix amb la mateixa tònica, ja que fins ara tampoc ens ha deixat grans registres pluviomètrics, caldrà esperar.

Pel que fa a les dades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 14,4º C, mínima 8,6º C. Estat del cel amb intervals de núvols en varis nivells (cirrocumulus, altocumulus, stratocumulus, cirrus) però amb domini del Sol. Pluja de la nit de dimarts a dimecres 4,2 mm. Vent de component variable a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 21 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1007 hpa, mínima 1004 hpa. Humitat relativa màxima 91 %, mínima 62 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

A Palamós l'arribada d'una pertorbació ens donarà un dia marcat pels núvols, els quals s'aniran fent més importants amb el pas de les hores tot i alguna clariana esporàdica. No és descartable que s'escapi, de nou, algun plugim o petit ruixat de tarda. A la resta de la demarcació el dia també serà força ennuvolat, amb possibilitats que caiguin alguns ruixats irregulars i alguna tempesta local de moderada a forta intensitat, sobretot a l'interior, Pirineu i meitat oest, desplaçant-se de manera més feble a la costa, especialment a la Selva marítima. Tot això durant la tarda. La cota de neu rondarà els 1500/1400 metres.

La temperatura màxima pot pujar fins a 14/17º C a la costa i interior i fins a 6/13º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -1/4º C al Pirineu, fins a 5/7º C a l'interior i fins a 8/10º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component variable o restarà en calma, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà vent fluix de component sud-est o calma. A la tarda preveiem vent de llevant o gregal a 4/8 nusos. A la nit s'espera l'entrada de la tramuntana a 15/20 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda tindrem mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la nit esperem maror o forta maror mar endins i marejol arran de costa.