Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 29 d’abril del 2012

Dades i previsió de més ruixats


Imatge captada avui diumenge on es veu forta mar de fons a cala Margarida. Fotografia mostrada a l'Espai del Temps de TV3 d'aquest vespre.


Aquest cap de setmana que deixem enrera el podem dividir en dues meitats. Si dissabte el dia es presentà molt ennuvolat per una capa espessa de núvols baixos, amb la caiguda d'algun ruixat durant la nit degut al pas d'un front., avui diumenge el dia ha sigut radicalment diferent, ja que l'ambient ha estat plenament assolellat, amb tan sols l'arribada d'alguna franja nuvolosa de tipus alt a la tarda.
Així mateix, un altre dels actors que han entrat en joc ha estat el vent fort i persistent de llebeig que ha bufat de matinada i al matí, el qual ha aixecat forta maror i ens han deixat molta mar de fons durant tot diumenge.

Pel que fa a les pluges recollides durant la nit del dissabte al Baix Empordà, trobem 9,0 mm a Calonge-Mas Pallí, 8,8 mm a Calonge, 8,0 mm a Palamós, 7,0 mm a Palamós-La Fosca, 6,0 mm a Palafrugell, 5,0 mm a Sant Feliu de Guíxols o 3,4 mm a Bellcaire d'Empordà i a Verges.

Altres dades d'avui diumenge a Palamós., temperatura màxima 17,1º C, mínima 13,1º C. Estat del cel serè fins primeres hores de la tarda i amb alguns núvols alts a la tarda/vespre. Pluja 0 mm. Vent de component sud a 15 km/h de mitjana, ratxa màxima 56 km/h. Pressió atmosfèrica màxima 1014 hpa, mínima 1005 hpa. Humitat relativa màxima 96 %, mínima 73 %. Dades de meteoclimatic.com



Mapa de superfície amb fronts previst per la nit de diumenge a dilluns. Es veu com s'acosta una borrasca.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós l'arribada d'una pertorbació de matinada comportarà un fort increment de la inestabilitat, la qual cosa es traduirà amb l'aparició de ruixats i fins i tot, algun nucli tempestuós de moderada intensitat fins a primeres hores del dia. Al llarg del matí els núvols aniran marxant i quedarà una tarda amb més presència de l'astre rei. A la resta de la demarcació gironina també poden caure ruixats i alguna tempesta més intensa a qualsevol punt, fins a primeres hores del dia. A la tarda es pot reproduir algun ruixat o alguna tempesta a la meitat nord i Pirineu, arribant de manera més feble en altres indrets. Alguna tempesta pot portar calamarsa.

La temperatura màxima pot rondar els 16/20º C a l'interior, els 15/18º C a la costa i els 7/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 0/4º C al Pirineu, fins a 4/8º C a l'interior i fins a 9/12º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest a 12/16 nusos, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda preveiem vent de garbí a 6/10 nusos. A la nit bufarà vent fluix de direcció variable o tindrem calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, durant tota la jornada. A la nit pot quedar marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons.



Cala Margarida amb mar de fons.



L'escull de Sa Galera mig tapat per l'onatge avui al migdia.