Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 1 d’abril del 2012

Setmana Santa força inestable


Mapa de precipitacions previstes pel dimarts a la tarda.


Tal com venen anunciant els mapes del temps des de fa una colla dies, altre vegada, sembla que el temps meteorològic vol esguerrar els pròxims dies festius. Com és habitual en aquesta época de l'any, les borrasques faran que haguem d'estar pendents del cel i segurament, algunes activitats d'aquestes dates, com les processons i els desplaçaments de la gent, poden veure's afectades. Tot i que els models meteorològics van variant una mica actualització rera actualització, la inestabilitat estarà garantida entre el dimarts a la tarda i el proper dissabte com a mínim.
Encara que no es preveu que estigui plovent les 24 hores del dia, ni tots els dies de la setmana, els ruixats de tarda podran afectar qualsevol indret, especialment la zona pirinenca, la demarcació tarragonina i tot l'interior del país, però més tard o més d'hora pocs indrets s'escaparan dels efectes de la pluja., amb aquesta situació es recomana aprofitar els matins i els moments de Sol que hi puguin haver.

Com que tindrem una pertorbació estancada al centre de la Península que s'anirà reforçant amb l'entrada d'aire fred en capes altes, l'ambient pot ser més fresc que dies enrera, sobretot a l'interior i al Pirineu., no obstant, per poc que surti el Sol, la temperatura tornarà a ser força agradable a migdia.

Pel que fa a les dades d'avui diumenge a Palamós., temperatura màxima 18,6º C, mínima 12,2º C. Estat del cel serè amb calitja. Vent fluix de component sud al centre del dia, ratxa màxima 7,8 nusos. Estat de la mar amb mar plana o arrissada arran de costa, amb marejol mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1008 hpa, mínima 1007 hpa. Humitat relativa màxima 86 %, mínima 57 %. Dades de marinapalamos.com i Puertos del Estado.



Mapa sinòptic previst per dijous a la tarda. Es veu una pertorbació al centre la península Ibèrica.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós caldrà esperar un dia dominat pel sol, encara que hi podran haver intervals nuvolosos en tots nivells, símptoma que s'acosten canvis. A la resta de la demarcació el Sol també estarà acompanyat per nuvolositat variable, la qual pot crèixer prou com per donar algun ruixat de tarda a la zona pirinenca.

La temperatura màxima pot rondar els 20/24º C a l'interior, els 17/20º C a la costa i els 12/20º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 1/6º C al Pirineu, fins a 3/7º C a l'interior i fins a 8/11º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component sud i est o restarà en calma, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí hi haurà una situació similar. A la tarda hi haurà vent de garbí o xaloc a 4/8 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de component sud o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar plana o arrissada, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí hi haurà una situació semblant. A la tarda s'espera marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, amb mar de fons de l'est. A la nit esperem una situació similar.