Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 7 d’abril del 2012

Garbinada i nuvolades


Cúmulus congestus a sobre les Cases Noves.


El pas d'un solc d'aire fred en alçada, ha propiciat un reforçament molt important del vent de llebeig a la badia de Palamós, encara que de manera transitòria.

Aquest vent del sud-oest, responsable de l'ambient fresc i desagradable que hem tingut arran de mar, ha propiciat una bona jornada per la navegació dels "kitesurfistes" i "windsurfistes". Segons dades de l'estació de Meteoclimatic situada a La Fosca, el vent del sud-oest ha bufat de manera insistent a uns 20 km/h de mitjana, amb una ratxa màxima de 56 km/h. A mar, aquesta ventada s'ha traduït amb forta maror mar endins (ones de 1,54 m d'alçada a les 13:00 h) i maror arran de costa, segons la boia de Palamós.

Un altre dels efectes del pas d'aquest solc, ha sigut el creixement d'algunes nuvolades de tarda que han deixat ruixats irregulars en punts concrets de la demarcació, com a exemples més destacats trobem 6,3 mm a Banyoles., 5,2 mm a Mata., 3,4 mm a Sant Hilari Sacalm., 3,0 mm a Olot., 0,6 mm a La Bisbal d'Empordà i 0,4 mm a Calonge. A Palamós tan sols ha caigut alguna roina o plugim inapreciables.



Nuvolada creixent a sobre Sant Joan de Palamós.


Per les properes hores hem d'esperar un temps marcat pel vent de tramuntana, el qual podrà bufar entre moderada i forta al nord del cap de Begur i de forta a molt forta al nord del cap de Creus

Al nostre sector costaner la tramuntana bufarà entre fluixa i moderada fins al matí, quedant vent fluix de direcció variable al centre del dia per tornar a reforçar-se a la nit. A la nostra zona costanera tindrem maror, amb àrees de forta maror mar endins i al nord del cap de Begur.


Altres dades d'avui dissabte a Palamós-La Fosca (meteoclimatic.com)., temperatura màxima 15,9º C, mínima 8,0º C. Pressió atmosfèrica màxima 1009 hpa, mínima 1005 hpa. Humitat relativa màxima 68 %, mínima 48 %.

Recull d'imatges del dia d'avui:



Cúmulus al Pla d'en Nau.









Garbinada i cúmulus.



Garbinada i nuvolades a la badia.



Garbinada a la badia amb "kitesurfista".