Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 9 d’abril del 2012

Sistemes frontals


Mapa de superfície amb fronts previst per la nit de dilluns a dimarts. Es veu com ve un front des del nord-oest.


El vent de llebeig que ens acompanya des del cap de setmana passat, és el preludi de l'arribada d'un seguit de sistemes frontals procedents del nord i nord-oest, el primer dels quals ens creuarà aquest dimarts.
Degut a la posició molt enretirada cap a l'oest de l'anticicló de les Azores, facilitarà que tinguem una altre setmana força variable, ja que propiciarà l'arribada de varis sistemes frontals, la majoria força desgastats degut a la seva procedència, encara que podran deixar alguns ruixats irregulars, siguent més destacats a partir del dijous i en punts de l'interior.
Amb aquesta situació típicament primaveral, la temperatura es pot mantenir força fresca a la nit i durant els dies més ennuvolats, malgrat que amb l'obertura de clarianes el termòmetre es pot recuperar transitòriament.

Dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 15,8º C, mínima 11,7º C. Estat del cel ennuvolat per núvols baixos al matí i assolellat a la tarda. Vent de component sud-oest a 10/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 34 km/h. Estat de la mar amb maror generalitzada. Pressió atmosfèrica màxima 1015 hpa, mínima 1009 hpa. Humitat relativa màxima 85 %, mínima 63 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dimarts

A Palamós preveiem un dia amb núvols en varis nivells i clarianes. No és descartable que s'escapi alguna roina o plugim a la tarda/vespre. A la resta de la demarcació gironina també tindran un dia marcat pel pas d'un sistema frontal poc actiu que deixarà alguns ruixats de tarda a la zona pirinenca, arribant de manera menys important a altres comarques. Estat del cel amb núvols i clarianes, més destacades a la costa i prelitoral al centre del dia. Cota de neu baixant dels 1900 fins als 1500 metres a darreres hores.

La temperatura màxima pot pujar fins a 24/27º C a l'interior, fins a 17/20º C a la costa i fins a 14/20º C al Pirineu. La mínima serà igual o superior al dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest a 12/16 nusos, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí hi haurà una situació similar. A la tarda preveiem vent de llebeig a 6/10 nusos amb clara tendència a amainar. A la nit s'espera vent de tramuntana a 6/10 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 16/20 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada, amb mar de fons del sud-oest, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins i al nord del cap de Begur. A la tarda tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, mar de fons del sud-oest. A la nit s'espera mar arrissada arran de costa i maror mar endins i al nord del cap de Begur, amb mar creuada (mar de vent de tramuntana i mar de fons de garbí).