Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 5 d’abril del 2012

Clara millora en el temps


Mapa de ratxes de vent del nord previstes per la matinada de diumenge.


Avui dijous, ja hem pogut comprobar una clara millora en la situació meteorològica. De bon matí, el cel asserenat ens pressagiava una jornada molt diferent a dies enrera, on malgrat la caiguda d'alguna roina durant la tarda, ràpidament ha tornat a sortir el Sol. Així doncs, aquesta progressiva millora que hem notat avui, es mantindrà especialment al llarg del cap de setmana, on la tramuntana s'endurà la nuvolositat i el sol brillarà. Tot seguit farem una previsió aproximada de les properes jornades festives que voldrà aprofitar molta gent.

Aquest divendres Sant a Palamós preveiem un dia amb núvols i clarianes, fins i tot, no s'ha de descartar la caiguda d'alguna roina o plugim durant la tarda. A la resta de la demarcació també hi haurà un dia variable, amb intervals de núvols en qualsevol punt. Encara es podran reproduir alguns ruixats de tarda poc importants al sector pirinenc i a la meitat oest i sud.

La temperatura màxima pot pujar fins a 18/20º C a l'interior, fins a 15/17º C a la costa i fins a 7/15º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -1/5º C al Pirineu, fins a 4/7º C a l'interior i fins a 8/10º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component sud o restarà en calma, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí hi haurà vent de garbí a 6/10 nusos. A la tarda preveiem vent de garbí a 10/14 nusos. A la nit s'espera una situació similar.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de l'est, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí hi haurà una situació similar. A la tarda i a la nit hi haurà marejol o maror generalitzada.


Aquest dissabte a Palamós cal esperar un dia amb predomini del Sol, malgrat que hi haurà algun núvol decoratiu, més important a la tarda/vespre. A la resta de la demarcació el dia també serà assolellat en conjunt, amb possibilitats que s'escapi algun ruixat de tarda puntualment amb moderada intensitat al sector pirinenc i en altres indrets muntanyosos. Aquests ruixats es poden desplaçar cap altres zones de l'interior de forma més desgastada, al llarg de la tarda/vespre.

La temperatura màxima pot ser més elevada que el dia anterior degut a la presència del Sol. Les mínimes seran similars o una mica més baixes als indrets més asserenats de l'interior.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component oest, durant la matinada de dissabte., mar endins pot bufar a 15/20 nusos. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable. A la tarda preveiem una situació semblant. A la nit s'espera vent de tramuntana o mestral a 6/10 nusos., mar endins i la nord del cap de Begur pot bufar a 20/25 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons del sud-oest, durant la matinada de dissabte. Al matí hi haurà una situació similar. A la tarda tindrem mar arrissada arran de costa i maror mar endins. A la nit s'espera marejol arran de costa, amb forta maror mar endins i al nord del cap de Begur.


El Diumenge de Ressurrecció a Palamós esperem un dia assolellat, amb algun núvol baix anecdòtic. A la resta de la demarcació també tindran un dia marcat pel Sol, amb algunes ratxes fortes de tramuntana a l'Empordà i cims del Pirineu. No podem descartar a hores d'ara, que encara s'escapi algun ruixat de tarda a prop del Montseny, Prepirineu i Pirineu.

La temperatura màxima serà més elevada que el dia anterior, arribant a superar els 20º C en molts indrets. La mínima no tindrà canvis importants.

El vent al nostre sector costaner bufarà entre fluix i moderat amb component nord, durant la matinada de diumenge., mar endins esperem que bufi a 24/28 nusos. Al matí hi haurà vent fluix de component variable, igual com a la tarda. A la nit s'espera vent del nord a 6/10 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur tindrem vent del nord a 20/24 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant la matinada de diumenge. Al matí hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda i a la nit hi haurà mar de fons del nord, amb maror mar endins i marejol o mar arrissada arran de costa.


El Dilluns de Pasqua a Palamós hi haurà un dia assolellat, amb algun núvol poc important. A la resta de la demarcació el dia també serà molt tranquil.

La temperatura pot ser similar al dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 10/14 nusos, durant la matinada de dilluns. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable. A la tarda preveiem vent de garbí a 10/14 nusos. A la nit s'espera una situació similar.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant la matinada de dilluns. Al matí hi haurà mar arrissada arran de costa i maror mar endins. A la tarda i a la nit hi haurà marejol o maror generalitzada.