Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 13 d’abril del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst pel diumenge. Entre l'anticicló de les Azores i la pertorbació d'Itàlia es crearà una forta entrada de vent del nord.


Aquest dissabte a Palamós caldrà esperar una jornada amb núvols en varis nivells i àmplies clarianes. La nuvolositat serà més compacte a primeres hores del dia i al vespre. Altre vegada es podrien escapar les quatre gotes de rigor durant la tarda. A la resta de la demarcació gironina també hi haurà un dia força variable, amb grans clarianes, no obstant, hi han elevades possibilitats que caiguin alguns ruixats de tarda i algun focus tempestuós local acompanyat amb calamarsa, sobretot a la meitat oest i en punts de muntanya. Cota de neu 1200 metres, esporàdicament per sota.

La temperatura màxima rondarà els 16/19º C a l'interior, els 14/17º C a la costa i els 5/12º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -4/2º C al Pirineu, fins a 3/6º C a l'interior i fins a 7/9º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, durant la nit/matinada de divendres a dissabte., mar endins i al nord del cap de Begur bufarà a 12/16 nusos. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda preveiem vent fluix de component sud o calma. A la nit bufarà vent de component nord a 6/10 nusos., al nord del cap de Begur bufarà a 16/20 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem marejol mar endins i mar arrissada arran de costa. A la tarda hi haurà mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la nit esperem maror o forta maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa.


Aquest diumenge a Palamós tindrem altre vegada una jornada dominada per un cel molt variable, amb núvols en diferents nivells i grans clarianes, acompanyat per un ambient ventós. A la resta de la demarcació hi haurà un dia molt similar., no es pot descartar que s'escapi algun ruixat de tarda al Pirineu. També cal destacar el reforç notable de la tramuntana, la qual pot tenir ratxes fortes al nord del cap de Begur i molt fortes al cap de Creus.

La temperatura no experimentarà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 12/16 nusos, durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 24/28 nusos. Al matí hi haurà vent de tramuntana a 6/10 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 20/24 nusos. A la tarda preveiem vent fluix de direcció variable., mar endins i al nord del cap de Begur la tramuntana pot bufar a 24 nusos. A la nit es reforçarà el vent del nord i podrà bufar a 25/30 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur bufarà a 34/38 nusos, amb ratxes superiors.

L'estat de la mar a la nostre zona es mantindrà amb maror o forta maror mar endins i al nord del cap de Begur, amb marejol arran de costa, tot això al llarg de tota jornada. A la nit pot empitjorar encara més, amb maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins i al nord del cap de Begur.