Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 8 de setembre del 2012

Dades i previsió pel cap de setmana


Traces de Cirrus ahir al capvespre.


Ahir divendres 7 de setembre, la monotonia meteorològica va seguir acompanyant-nos a Palamós, encara que ja va aparèixer algun tímid ruixat en zones de muntanya de l'interior de la demarcació.
Com podem veure a la imatge superior, els únics núvols que van aparèixer al llarg del divendres a la nostre zona, van ser algunes traces de núvols alts molt poc destacables, els quals, es feren més visibles al capvespre, donant un color rogenc.

D'altre banda, altre vegada les temperatures es van enfilar per damunt dels 30ºC en nombrosos indrets del prelitoral, recordant-nos que encara estem a l'estació estiuenca, malgrat que l'escurçament del dia, el Sol cada vegada més baix i les nits un xic més fresques, es diuen que anem cap a la tardor.

Algunes de les màximes més elevades d'ahir divendres a la nostre demarcació:

Girona-Devesa 32,6ºC., Girona-Barri Vell 32,6ºC., Mieres 32,2ºC., Calonge 32,1ºC., Llagostera-Can Gotarra 31,2ºC., Banyoles 30,9ºC.

Pel que fa a les dades meteorològiques d'ahir divendres 7 de setembre a Palamós., temperatura màxima 26,3ºC, mínima 18,3ºC. Vent de component NE al centre del dia, a 10km/h de mitjana, ratxa màxima 26km/h. Estat de la mar amb mar plana a primeres i darreres hores, i mar arrissada o marejol al centre del dia. Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 83%, mínima 52%.



Mapa de nuvolositat de tipus baix previst per diumenge a les 12:00h. Veiem com hi poden haver núvols baixos a sobre el mar i fregant la línia costanera.


Si ens referim a les dades meteorològiques del passat dijous 6 de setembre a Palamós., temperatura màxima 26,7ºC, mínima 18,8ºC. Estat del cel amb algun núvol baix passatger a primeres i darreres hores del dia, amb domini del sol al centre de la jornada, acompanyat per algun núvol alt. Vent de component SE molt fluix al centre del dia i de component N molt fluix de bon matí, ratxa màxima 18km/h. Estat de la mar amb mar plana o arrissada. Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 51%. Dades de meteoclimatic.com


Previsió pel cap de setmana

Avui dissabte, a Palamós preveiem una jornada dominada pel sol a les hores centrals del dia, malgrat l'existència d'algunes franges de núvols alts que poden enterenyinar el cel, juntament amb alguns núvols baixos fruït de la mateixa humitat i de l'ambient xafogós, especialment a primeres i darreres hores.
A la resta de la demarcació gironina, la situació serà similar en general, però al Pirineu, Prepirineu, Serralada Transversal i sectors propers, poden descarregar alguns ruixats de tarda o algun nucli tempestuós de forma moderada, però de manera local.

La temperatura màxima pot rondar els 30/32ºC a l'interior, els 25/28ºC a la costa i els 22/27ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí, bufarà amb component sud i est, a 8/10 nusos. A la tarda la situació serà similar, igual com a la nit. A mar tindrem mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins, amb mar de fons del sud, durant aquest matí. A la tarda esperem marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons del sud. A la nit hi haurà una situació similar.



Mapa de precipitació en tres hores, previst pel diumenge a les 18:00h. Veiem com pot descarregar fort cap al nord del Ripollès o a l'Alta Garrotxa.


Aquest diumenge, a Palamós esperem un dia amb nuvolositat variable, degut a l'aparició d'intervals de núvols baixos, amb algunes clarianes. A la resta de la demarcació gironina, l'arribada d'una massa d'aire humit en nivells mitjos de la troposfera, l'existència de cisalla, una CAPE d'uns 2500J/Kg i el mateix forçament orogràfic, poden deixar una tarda força entretinguda cap al Pirineu i en altres sectors muntanyosos de l'interior, ja que podran descarregar-hi algunes tempestes de moderada intensitat i, fins i tot, de forta intensitat de manera local, sobretot cap al Ripollès o Alta Garrotxa.

La temperatura mínima podrà ser més alta que dies enrera, sobretot a la costa. La temperatura màxima serà una mica més baixa, però amb ambient xafogós.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest, a 4/8 nusos, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent de garbí a 8/10 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 10/14 nusos. A la nit tindrem vent de garbí a 8/10 nusos. A mar tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins, durant la matinada de diumenge. Al matí esperem marejol. A la tarda hi haurà marejol o maror arran de costa i maror mar endins. A la nit tindrem maror mar endins i marejol arran de costa.